Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » VPS1 vagy VPS2 terhelődik...

VPS1 vagy VPS2 terhelődik jobban? Többi lent

Figyelt kérdés
VPS1-en az oldalak futnak, VPS2-n van az adatbázis. Melyik terhelődik ha főleg adatbázis számítások vannak (XML feed stb.). Vagy olyankor mindkettő?
2022. máj. 20. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Monitorozó mit mond? Például a Prometeus?
2022. máj. 20. 11:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Még nem vásároltam meg a másodikat, nem tudom jó ötlet-e.
2022. máj. 20. 13:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Lényegesen növelnéd az adatforgalmat az első szerveren (adatközponton belül valószínüleg sokkal nagyobb a sávszélesség). Miért nem veszel egy erősebb VPS-t inkább?
2022. máj. 20. 17:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Próbáltam most egy Trial (próbaidőszakos) dedikált szervert 16 maggal (32 virtuális), és szintén ugyanúgy 2 másodpercre emelkedett a válaszidő. Gondolom az adatbázis miatt az SSD-n, ezért gondolkoztam hogy 2 felé osztani.
2022. máj. 21. 17:32
 5/5 anonim ***** válasza:

A 16 mag csak akkor számít ha rohadt nagy forgalmad van vagy nagyon számításigényes szerveloladli kódot futtatsz. Én arra tipellnék, hogy a tranzakciók nincsnek értelemsen megírva. Túlkomplikált tranzakciók, teljes táblákra raksz lockot egy rekord helyett vagy ilyesmik. Rendesen indexelve van az adatbázis?

"Gondolom az adatbázis miatt az SSD-n" Gondolod vagy alá is tudod ezt támasztani mérésekkel? Futtatál teljesítmény teszteket vagy lekérdezted a teljesítmény logokat az adatbázisból?

2022. máj. 21. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!