Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudok Pascal programoza...

Hgwell kérdése:

Hogyan tudok Pascal programozasba becsatolni egy C++ valamint Python,PHP,SQL es egyeb programozasi nyelvet egy tablaban osszesitve?

Figyelt kérdés
Pascal IDE tablan programozok es belepek a keszulekem feluletere(memoria/fajlrendszer) majd grafikusban (gotoXY:= '4';'2';) nyitok egy ablakot a feluleten ahol DCIM(kivalasztott fajl) van egy pixel pontban megjelolve a kisablakban es a D-C-I-M chart betuire kulon programot akarok irni php sql python c++ nyelvben ugy hogy a kisablak hatterenek programozhato resze a kezdo tablam pascaljaval es a D-C-I-M programozo nyelvevel legyen osszesitve(megjelolt es kivalasztott kulon sorok)?

2022. máj. 10. 06:33
1 2 3 4 5
 1/44 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy DCIM betuire a Pascal tablaban atalakithatom a kijelolt sort C++ nyelvre adatbazisbol konvertalva?
2022. máj. 10. 06:38
 2/44 anonim ***** válasza:
Oké, ennek most fuss neki mégegyszer...
2022. máj. 10. 07:03
 3/44 anonim ***** válasza:

Pár jótanács:

- Tanulj meg magyarul! Ha külföldi vagy, akkor persze el van nézve, de ez esetben inkább írd le angolul is a kérdésedet, azt könnyebben megértjük, mint egy fordítóval generált katyvaszt. (Bár a Google fordító használatát jelen esetben kizártnak tartom... az ugyanis használ ékezeteket.)

- Használd azokat a rohadt ékezeteket! Ne legyél már annyira igénytelen, hogy még egy kérdés erejéig sem vagy képes ékezethelyesen írni! Ez egyébként helyesírási hibának számít, ugyanolyannak, mint a j és ly tévesztése. Akkor is, ha sokak divatot csinálnak belőle.

- Ne spórold le a központozást! Tudod: vesszők, pontok, stb. A kérdésed így egy olvashatatlan, egybefolyó kutyulmány. Nem tudom megérteni, hogy az általános iskola alsó tagozatos elvásárok ennyire meghaladnák egy felnptt képességét.

- Vessző után mindig van szóköz, előtte soha.

- Törekedj az érthető megfogalmazásra!

- A körülményeket is a lehető legpontosabban írd le! Milyen hardveren programozol, milyen fejlesztői környezettel, milyen fordítóval! (Lehetőleg verziószámmal együtt!)

Gyanítom, hogy a "tábla" az "táblagép", vagy "tablet" akar lenni. Oda mondjuk önkínzás saját magán fejleszteni, inkább PC-n szokás, általában Android Studióban, bár végső soron Pascalban és C++-ban is lehet, a Delphi és a C++ Builder natívan képes Androidra fordítani.

Azt a DCIM-betűzős kisablakos pixeles szövegrészt viszont tényleg sehogy nem tudom értelmezni. Mire akarsz te külön programot írni?

Most akkor te PHP, SQL, Python, vagy C++ programot szeretnél írni? Ugyanis egymástól nagyon különböző technikákról van szó. A PHP egy szerver oldali nyelv, webalkalmazások, weboldalak írására való. Az SQL meg nem is programozási nyelv, adatbázisokat tudsz vele kezelni (már ha értesz hozzá).

Én azt javaslom, hogy - miután persze a nyelvi képességeidet fejlesztetted - kezdj el tanulni az ALAPOKTÓL! A Pascal jó tanulónyelv, de elsőként ne képmanipulációval kezdj, hanem mondjuk azzal, hogy ki tudj írni egy szorzótáblát. ;-)

2022. máj. 10. 09:23
 4/44 anonim ***** válasza:
69%
aztabüdösk#rvaélet
2022. máj. 10. 09:40
 5/44 anonim ***** válasza:
51%

A Pascal tanulónyelv. Ezt tökéletesen megfogalmazta az előttem szóló. Kifejezetten erre a célra alkották, hogy a programozás alapjait meg lehessen tanítani vele kezdőknek. Én anno Pascal -ból írtam az államvizsgámat, egy oktató programot írtam, karakteres üzemmódban, semmi grafika, még a '90-es évek végén. A célom, a dolgozatom lényege az volt, hogy megmutassam, azzal is lehet(ne) komplexebb programokat is írni, a tanulásra kifejlesztett Turbo Pascal -al.

De hogy belehessen abba ágyazni Python, C++, Php kódot (én ezt vettem ki a kérdésből), na ez már a szürkületi zónába tartozik. Tudtommal nem fejlesztették erre a szintre (sem) a Pascalt, a fiam nemrég államvizsgázott, már programozóként dolgozik, de úgy emlékszem, a Pascalt csak mint történelem szinten tanulták :)

2022. máj. 10. 09:41
 6/44 anonim ***** válasza:
5/5 vagyok ismét, csak hibajavítás, előző hsz-omban az "előttem szóló" gyakorlatilag a #3. hozászólót jelenti :)
2022. máj. 10. 09:44
 7/44 A kérdező kommentje:

Beagyazni kivanom.

Eselyes akkor konvertalni a Pascal-t C++ vagy hasonlora.

Adatbazis az egy kihelyezett programozasi nyelv sajatos® atirasa lenne a fajlmappa egyik betujehez ami hasonlo keretalappn mukodik mint a cloud.

Egeszsegugyi rendszer fejlesztesehez es maganceghez keszulne.

Azonban lehet tarsakat kell keresnem benne.

Tobbet nem szeretnek mondani.

Koszonom a reagalast es a kedvesseged.

Megijednek a gyerekek ne csiald.

Nem lennek a helyedben ha oktato lennel.

Nem táblagép.

Vigyazz a sertegeteseiddel kerlek en nem a jobbik haverod vagyok.

2022. máj. 10. 09:55
 8/44 anonim ***** válasza:
100%
7: totál érthetetlen amit írsz. Fogalmunk sincs mit akarsz nekünk elmondani.
2022. máj. 10. 10:00
 9/44 anonim ***** válasza:
100%
Fú de nem lennék a cég helyében. :)
2022. máj. 10. 10:09
 10/44 anonim ***** válasza:
100%

De az még mindig nem derült ki, mit értesz tábla alatt.

A 3-as meg nem sértegetett, segíteni próbál.

2022. máj. 10. 10:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!