Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C nyelvről Pascal-ra való...

C nyelvről Pascal-ra való átírás mennyire nehéz ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Van egy kód, többször is nekifutottam, mivel szinte nulla a C ismeretem, se a függvény-paraméterezést se a ciklusokat (meg főleg) nem tudom átírni Pascal nyelvre. Mindig elkeveredek az átírás során.

Ki mennyiért vállalná? (sima Pascal-ba való átírást, nem object-Pascal-ra).

[link]

2022. jan. 7. 20:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ez mit is csinál pontosan? :D olyan régi, h apám lehetne, - bocsi :)
2022. jan. 7. 21:45
 2/15 anonim ***** válasza:

ez nem jó helyette?

[link]

2022. jan. 7. 22:07
 3/15 A kérdező kommentje:

#1: "Ez mit is csinál pontosan? :D olyan régi, h apám lehetne, - bocsi :)"

Szerintem nem olyan régi algoritmusról van szó. Kódolás-dekódolás.

#2: A linket ismerem, az algoritmus ami fentebb linkelve van, nincs benne, Wikipédia linkre dob.

Találtam egyébként object Pascal megvalósítást belőle, még soha nem találkoztam ennyire bonyolult megvalósítással mint az volt. :(

2022. jan. 8. 04:34
 4/15 anonim ***** válasza:

Milyen Pascalra szeretnéd átírni? Olyan, hogy "sima" Pascal, nem létezik. Free Pascalra szeretnéd?

Linkeld be azt az Object Pascal kódot, amit találtál, azzal alighanem előrébb leszel, mert a Free Pascal-féle nyelvjárás az Object Pascal egyik dialektusa.

2022. jan. 8. 08:00
 5/15 A kérdező kommentje:

Free Pascal-ra szeretném átírni, nem OOP dialektusban és nem úgy agyonbonyolítva, ahogy ott van.

Végül is csak azt találtam amit #1 is linkelt, de abban csak úgy találtam meg amit kerestem, hogy a .zip-et letöltöttem és kicsomagoltam és még úgy is hiányoztak unit-ok belőle. Nem olyan egyszerűen-letisztultan van megvalósítva, mint a linkelt C kód. Olyan tekintetben tévedtem hogy "nincs benne".

2022. jan. 8. 08:38
 6/15 anonim ***** válasza:

Ezt a unitot találtam:

[link]

Itt van egy példakód is: [link]

2022. jan. 8. 09:04
 7/15 anonim ***** válasza:

apple-es C kódhoz nem értek

pascalhoz se, de szerintem a wikipédia-s example egész jól érthető, ha rájössz a számokra, miért az

pl. pythonban:

[link]

nem szép, de működik

2022. jan. 8. 10:49
 8/15 anonim ***** válasza:
Hat rugóért elvállalom, de előre szólok, hogy a pascal átirat hosszabb lesz a te c változatodnál.
2022. jan. 8. 14:13
 9/15 anonim ***** válasza:

"mert a Free Pascal-féle nyelvjárás az Object Pascal egyik dialektusa."

Hát az nemigen.

A freepascal egy eredendően turbo pascal kompatibilis fordító, de túlnőtt saját magán, így felismer és fordít Object pascal forráskódot is.

A freepascal fordítója alapvetően multiparadigmás, tehát bizony sima, procedurális pascal kódot is képes fordítani.

Ma már saját dialektussal bír, ez az fpc, de backward kompatibilis a Turbo pascalban, Borland pascaban, MacPascalban, vagy delphi2,3,4,5,6,7-ben írt object pascal kódokkal, illetve van saját OOP dialektusa is.

2022. jan. 8. 17:08
 10/15 anonim ***** válasza:

-M<x> Set language mode to <x>

-Mfpc Free Pascal dialect (default)

-Mobjfpc FPC mode with Object Pascal support

-Mdelphi Delphi 7 compatibility mode

-Mtp TP/BP 7.0 compatibility mode

-Mmacpas Macintosh Pascal dialects compatibility mode

2022. jan. 8. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!