C nyelvről Pascal-ra való átírás mennyire nehéz ebben az esetben?
Van egy kód, többször is nekifutottam, mivel szinte nulla a C ismeretem, se a függvény-paraméterezést se a ciklusokat (meg főleg) nem tudom átírni Pascal nyelvre. Mindig elkeveredek az átírás során.
Ki mennyiért vállalná? (sima Pascal-ba való átírást, nem object-Pascal-ra).
#1: "Ez mit is csinál pontosan? :D olyan régi, h apám lehetne, - bocsi :)"
Szerintem nem olyan régi algoritmusról van szó. Kódolás-dekódolás.
#2: A linket ismerem, az algoritmus ami fentebb linkelve van, nincs benne, Wikipédia linkre dob.
Találtam egyébként object Pascal megvalósítást belőle, még soha nem találkoztam ennyire bonyolult megvalósítással mint az volt. :(
Milyen Pascalra szeretnéd átírni? Olyan, hogy "sima" Pascal, nem létezik. Free Pascalra szeretnéd?
Linkeld be azt az Object Pascal kódot, amit találtál, azzal alighanem előrébb leszel, mert a Free Pascal-féle nyelvjárás az Object Pascal egyik dialektusa.
Free Pascal-ra szeretném átírni, nem OOP dialektusban és nem úgy agyonbonyolítva, ahogy ott van.
Végül is csak azt találtam amit #1 is linkelt, de abban csak úgy találtam meg amit kerestem, hogy a .zip-et letöltöttem és kicsomagoltam és még úgy is hiányoztak unit-ok belőle. Nem olyan egyszerűen-letisztultan van megvalósítva, mint a linkelt C kód. Olyan tekintetben tévedtem hogy "nincs benne".
apple-es C kódhoz nem értek
pascalhoz se, de szerintem a wikipédia-s example egész jól érthető, ha rájössz a számokra, miért az
pl. pythonban:
nem szép, de működik
"mert a Free Pascal-féle nyelvjárás az Object Pascal egyik dialektusa."
Hát az nemigen.
A freepascal egy eredendően turbo pascal kompatibilis fordító, de túlnőtt saját magán, így felismer és fordít Object pascal forráskódot is.
A freepascal fordítója alapvetően multiparadigmás, tehát bizony sima, procedurális pascal kódot is képes fordítani.
Ma már saját dialektussal bír, ez az fpc, de backward kompatibilis a Turbo pascalban, Borland pascaban, MacPascalban, vagy delphi2,3,4,5,6,7-ben írt object pascal kódokkal, illetve van saját OOP dialektusa is.
-M<x> Set language mode to <x>
-Mfpc Free Pascal dialect (default)
-Mobjfpc FPC mode with Object Pascal support
-Mdelphi Delphi 7 compatibility mode
-Mtp TP/BP 7.0 compatibility mode
-Mmacpas Macintosh Pascal dialects compatibility mode
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!