Mit kellene tanulni annak, aki be akar kerülni a Sony-hoz, és részt akar venni a legújabb PlayStation tervezésében, fejlesztésében?
"A "programozáshoz nem kell egyetem" mondatot úgy kell értelmezni, hogy nem kell egyetem, csak tudni kell azt is, amit ott tanítanak meg :)"
Azt meg jellemzően nem tudják, mert, honnan is tudnák?
Na elindul a jó öreg "A szoftverfejlesztéshez nem kell diploma szöveg"
Viszont azt el kell mondani, hogy mondjuk egy matematikus/közgazdász diplomával is sokkal könnyebb megtanulni a lehető legoptimálisabb kódot megírni mint egy érettségivel. Azért mert az egyetem olyan skilleket ad amik ezt lehetővé teszik.
Funkcionális analfabetizmus stb.
Például nem tudom, hogy az anyámba fejlesztenének grafikus magokat ha valaki nem tanította volna meg nekik a T és a D tárolót és a futáselem analízist.
Vagy hogy írnál adatpárhuzamos láncolt listát GPU-ra, ha nem tanította volna meg neked senki a C++-t, az architektúrát, magát az adatpárhuzamos programozást, a láncolt listát stb...
Mert tényleg, mezei szoftverfejlesztő bárki lehet, de ahhoz, hogy igazán komoly dolgokat csinálj, kell a diploma. Igen, még az Analízis 1 is, nem azért, hogy megtanulj integrálni, hanem hogy megtanuld azt a skillt amivel az integrálásnál bonyolultabb dolgokat az iparban majd megtanulhatsz.
"Mert tényleg, mezei szoftverfejlesztő bárki lehet,"
Kicsit is igényesebb helyeken még az se.
Sima ügyviteli, számviteli programok fejlesztésének is vannak kényes részei. Ahhoz is kevesek.
Az USA haderejéről, pontosabban, annak szerveződéséről olvastam egy tanulmányt. Abban leírják, hogy az USA úgy oldja meg azt a problémát, hogy dollár milliókat érő haditechnikát ad alacsonyan képzett, vagy képzetlen emberek kezébe, hogy az osszetett feladatokat olyan kis szegmentumokra bontja, amit már egy írástudatlan afró-ami is el tud végezni. Ezt a néhány műveletsort gyakoroltatják be velük, de orrvérzésig. Úgy, hogy életük végéig se felejtsék el.
Na, az ilyen, ehhez hasonló szervezésű szoftver-gyártó futószalagok mellé férnek be azok, akiknek nincs szakirányú képesítésük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!