Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy új programnyelv. Lenne...

Egy új programnyelv. Lenne értelme?

Figyelt kérdés
Fejlesztek egy programozási nyelvet, aminek az a lényege, hogy default módban csak az abszolút alapokat támogatja. Tehát, feltételes elágazás, feltételes ciklus, blokkos alapszerkezet. Ezen kívül minden más utasítást és adattípust a felhasználó definiálhatna, a saját igénye szerint.

2022. febr. 22. 20:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
még mindig nem látom az értelmét, ha akarok írok egy saját programozási nyelvet amiben mindent én határozok meg, ezzel nem vagyok előrébb
2022. febr. 23. 00:11
 12/26 A kérdező kommentje:
Az nagy munka. Akadnak, akik nem is képesek erre.
2022. febr. 23. 00:16
 13/26 anonim ***** válasza:
53%
Gratulálok! 😊😊😊
2022. febr. 23. 05:50
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lenne értelme. Alapvető nyelvi elemekhez kell a szintaxistámogatás. Ki akar azzal vacakolni, hogy mondjuk pointerek vagy referenciák működését implementálja? Pont ellenkezőleg szokott történni a dolog, külső libeket használunk azért, hogy ne nekünk kelljen megírni azt, amit mások már megírtak.

Egyébként most is vannak minimalista nyelvek, amikben van összesen kb. 2 tucatnyi kulcsszó és függvény.

De akár a C-t is lehet minimalistaként használni, csak ne includeolj be semmit :)

2022. febr. 23. 06:13
 15/26 anonim ***** válasza:
Bohóckodás.
2022. febr. 23. 06:40
 16/26 anonim ***** válasza:
Minek bele int32? Én olyat biztos nem fogok használni, szedd ki azt is!
2022. febr. 23. 06:55
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
A világ az egyre magasabb absztrakció felé tart. Hacsak nem jár valami extra előnnyel a nyelv, akkor nem lenne népszerű. De akkor is azt venned észre, hogy egyre több lib jelenne meg és mások nem a 0-ról kezdenének építkezni, hanem jó sok függvénykönyvtár referenciálásával vágnak neki a munkának. De gyakorlásképp jó ötletnek tartom.
2022. febr. 23. 07:46
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"Nem találtam ki nyelvi elemeket. Azt találtam ki, hogy ezeket kitalálhatja más. Definiálhat saját utasításokat, meghatározhatja azok természetét."

Ipari környezetben ilyenekre nincs idő és pénz. Gondold meg, hogy fejlesztek egy funkcionálitást a szoftverben, és elmegy azzal X nap, hogy a lista rendezéseket tanulmányozom és implementálom. És a végén lehet csak ezt egy sor kódban kell használjam. Örökké tartana a fejlesztés.

2022. febr. 23. 07:51
 19/26 anonim ***** válasza:

nem véletlen éri meg jól tesztelt libeket használni, mert időt, pénzt spórol az ember vele + nem kell mindent is megtanulni, újra feltalálni

írhatnánk 9827322db json parsert nyelvenként, de felesleges!

minden más egyéb felesleges, ha van egy jól megvalósított, jól átgondolt lib

persze ha úgy nézzük ott van az XML, Json, Bson, Yaml.......formátum ami ugye mondhatni más-más miatt előnyös-hátrányos a másikkal szemben, viszont, akkor hol is a vége? újra feltáljuk a kereket? szóval networkinget sem magas szinten érdemes használni, hanem menjünk le olyan szintre, hogy még a TCP, UDP protokoll helyett is találjunk ki jobbat nem?

jó ha az ember gondolkodik, fejleszt, fejlődik, de lyukas köröket futni felesleges, bejáratott dolgokat kell használni és ha van ok arra, hogy máshogy csináljuk, akkor érdemes elgondolkodni rajta

nyelvekből is elég nagy a választék, piacképesek között is, akkor ott vannak a PHP keretrendszerek, vagy pl a .net-nek a lehetőségei, python interpreterek...jó ha ezeket fejlesztik, de felesleges 30-50db közül válogatni, inkább legyen 2-3 megbízható

2022. febr. 23. 08:25
 20/26 anonim ***** válasza:

Csinálj egy olyan C++ másolatot ami olyan kényelmes használatra mint a c# csak pont olyan gyors mint a C++.

Talán a rust nyelv áll ehhez a legközelebb vagy a D.

2022. febr. 23. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!