Megérné-e a C# helyett más programozási nyelvet választanom az érettségihez, ha én abban gyakoroltam?
A Pyhton-t az arduinohoz próbáltam ki egy kicsit és jónak tűnt, de az igazság, hogy csak a C# és a C++ nyelvet használtam eddig. De hallottam, hogy pl. a Pyhton és sok más, valamivel egyszerűbb. (Szinte biztos, hogy a C#-ot fogom választani, de érdekelne a véleményetek.)
Ezek vannak felsorolva:
FreePascal 3.2.0
FreePascal 3.2.0 + Geany 1.37
Lazarus 2.0.10 (fpc 3.2.0)
Code::Blocks 20.03 MinGW/GCC
Python 3.9.6 + IDLE (Python GUI)
PyCharm Community 2021.2 with Python 3.9.6
MS Visual Studio Community 2019 (desktop development – Visual Basic, Visual C#, Visual C++)
JAVA SE – Apache NetBeans IDE 12.0 LTS, JDK 8
JAVA SE – Eclipse IDE for Java Developers (2021-06), JDK 16
JAVA SE – IntelliJ IDEA Community 2021.2, JDK 11
amiben van tudásod és megfelelő gyakorlatod azt válaszd
meg persze amihez a tanárod is ért megfelelő szinten
ha a C# megy, akkor a helyedben arra gyúrnék rá
persze önszorgalomból tanulhatsz még mellette más nyelveket is, de jobban megéri egyet megfelelő szintre fejleszteni, abban megtanulni sok dolgot ami nyelvfüggetlen lásd pl patternek, algoritmusok
én egyszerre fejlesztek 2-3 nyelven párhuzamosan (bár ebből úgy párhuzamos, hogy PHP - C# a fő irány és javascript webnél és C#-nál magamnak beraktam script nyelvnek, amit jól tudok limitálni, mint API a felhasználók számára, bár így a 2. módon használt javascript kicsit speciálisabb)
azért kellett 1-2 év amire megszoktam a könnyű átállást, addig elég necces volt a váltás 2 nyelv között, beletelt egy kis időbe
most meg ide fordulok C#, oda fordulok PHP szinte azonnal átáll az agyam és tudom végezni a feladatokat akár párhuzamosan is
ez egyszerűbb feladatoknál még könnyű is, de összetettebb dolgoknál azért már nem lehet csak úgy ide-oda ugrálni, mert nem tudsz megfelelően haladni
Azt neked kell tudnod, melyik nyelvet tudod leginkább használni.
Javaslom, gyakorolj az eddigi feladatokkal az általad preferált nyelveken és a vizsgához válaszd azt, amellyel a legegyszerűbben tudod megoldani a feladatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!