Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy új programnyelv. Lenne...

Egy új programnyelv. Lenne értelme?

Figyelt kérdés
Fejlesztek egy programozási nyelvet, aminek az a lényege, hogy default módban csak az abszolút alapokat támogatja. Tehát, feltételes elágazás, feltételes ciklus, blokkos alapszerkezet. Ezen kívül minden más utasítást és adattípust a felhasználó definiálhatna, a saját igénye szerint.

2022. febr. 22. 20:53
A kérdező szavazást indított:
Jó öltet, támogatom
Tudok már hasonlóról
Nincs semmi értelme
Kevés az infó a döntéshez
Egyéb, leírom
21 szavazat
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Más programozási nyelvben is van lehetőség saját típus definiálására, illetve annak mellőzésére. Pontosan mi a plusz itt?
2022. febr. 22. 21:10
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
hát az, hogy van e értelme elég sok paramétertől függ, most konkrétan semmit nem írtál, olyan alap dolgot ami ha nem lenne, akkor nem is lenne értelme, de még sok dolog KELL, hogy értelme legyen
2022. febr. 22. 21:15
 3/26 A kérdező kommentje:
Ebben a plusz annyi lenne, hogy a nyelv érdemi részét ki-ki maga definiálhatná. Mert az IF THEN ELSE, meg a WHILE más nyelvben is van, de nem ezek teszik a nyelvet azzá, ami.
2022. febr. 22. 21:17
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
de még mindig nem mondtad mi értelme lenne, semmi előnyt nem mondtál más nyelvhez képest
2022. febr. 22. 21:18
 5/26 anonim ***** válasza:
94%
Van már több tízezer nyelv. Szerintem amire te gondolsz, abból is létezik száz. Akkor minek? A nyelv csak egy eszköz, akármiben írhatná az ember.
2022. febr. 22. 21:25
 6/26 A kérdező kommentje:

Ez egy LEGO nyelv lenne, amit minden felhasználó maga definiálhatna, azon az alaprendszeren kívül, amit már írtam.

Az előnyét ott tapasztalná meg a felhasználó, hogy az általa favorizált, preferált, vagy csak gyakran használt utasítás szettet maga állíthatná elő, maga szabhatná a saját igényeire.

2022. febr. 22. 21:27
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

jó kis projekt lehet, és a portfóliódon is jól fog kinézni ha igényesen csinálod meg

de azt ne várd hogy feltalálod az új C-t, valószínűleg semennyire sem fog elterjedni

2022. febr. 22. 21:34
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

az a jó ha egy nyelv a kezem alá adja a dolgokat, másokkal könnyű megosztani

ha én szabok testre mindent, akkor konkrétan írok egy saját nyelvet amit mindenkinek meg kell tanulnia...tehát nem sok haszna van

2022. febr. 22. 23:01
 9/26 anonim ***** válasza:

Amúgy ja, ha te találod ki a nyelvi elemeket mint developer, akkor ha odaadod másik programozónak, az mit kezdjen vele?

portability: 0

2022. febr. 22. 23:47
 10/26 A kérdező kommentje:

Nem találtam ki nyelvi elemeket. Azt találtam ki, hogy ezeket kitalálhatja más. Definiálhat saját utasításokat, meghatározhatja azok természetét. Az egyetlen adattipus most az int32. Emellé is meghatározhat másokat.

Az egész egyfajta bone, egy váz, egy alap amire építeni lehet.

2022. febr. 23. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!