Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan beszéljem le a programo...

Hogyan beszéljem le a programozásról?

Figyelt kérdés
A barátnőm elkezdett videókat nézni meg olvasgatni a programozással kapcsolatban és nem tudom hogy beszéljem le róla, hogy ezzel foglalkozzon. Azt mondta csak hobbiként foglalkozik vele, mert érdekli de nem hiszem. Nincs semmilyen erre vonatkozó képzettsége, ahhoz, hogy programozó legyen, diploma kéne. Nem akarom hogy beleélje magát, hogy programozó lehet képzettség nélkül lányként. Milyen érvekkel győzzem meg?
2022. febr. 12. 17:38
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"és nem tudom hogy beszéljem le róla"

Szerintem egy lehúzó pöcs vagy, ha le akarod beszélni arról, hogy legyen egy olyan hobbija, amiben képezheti magát, fejlődhet és esetleg hosszabb távon a munkája is lehet.

Meg mi ez a baromság, hogy "lányként"... honnan szalasztottak téged? Elvégez egy bootcamp-et és ad absurdum még hamarabb fel is veszik pl. teszternek, hogy javítsák a nő-férfi arányt.

2022. febr. 18. 06:22
 22/23 A kérdező kommentje:

Nem azért írtam, hogy 'lányként', mert lebecsülném vagy ilyesmi, csak mivel ez inkább férfiszakma, szerintem egy lány kevésbé tud érvényesülni, főleg, hogy nincs diplomája.

Csak már nézegetett képzéseket meg ilyenek, később meg úgysem menne fősulira, mert nem jó matekból. Csak nem akarom, hogy belélje magát, aztán csalódjon.

2022. febr. 18. 19:26
 23/23 anonim ***** válasza:

Miért is lenne férfi szakma? A világ első számítógépeinek a programozói között sokan nők voltak (, és akkor még rettenetesen másképpen kellett programozni a gépeket, akkor lényegesen bonyolultabb volt. Nálunk az összes olyan tanár akitől tényleg lehetett normálisan tanulni programozást nő volt. Sokáig a főnököm is női programozó volt. Ez egy hamis sztereotípia.

Csak pár ismertebb név (az ősidőkból): [link]

És az első fordító program "anyja" aki forradalmasította a programozást: [link]

2022. febr. 18. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!