Ha egy jó Minecraft szervert szeretnék készíteni, hosszútávon hogyan éri meg jobban?
Én azért nem vagyok benne anynira biztos, hogy hosszútávon megéri a bérlés.
Nekünk bár nem játékra, de saját szerverünk van. Havi 20-as a hosting díj.
800K HUF körül egész jó kis használt szervereket lehet kapni. Pl ilyet vettünk nemrég: 256GB ram, 32TB HDD, 2x18 magos (72 szál) 4 éves proci. Tudom, nem egy atomerőmű - szerver kategóriában -, de ha pl. Azure-ben kiszámolod ezt, kb 1 havidíjért kapod meg.
"Nekünk bár nem játékra, de saját szerverünk van. Havi 20-as a hosting díj."
Mármint 20e Ft?
Minecraft szerverhosting árskálája kb 300-3000Ft.
Nyilván ha kisebb teljesítmény kell, akkor olcsóbb a hosting díj is. Csak azt akartam mondani, hogy ugyanolyan teljesítmény bérlése lényegesen többe kerül, mint csak berakni egy saját gépet valahova.
Persze ha elég a 300 forintos kategória, akkor más a helyzet, mert ebben az esetben nem tudnál berakni olyan gépet amit ki tudnál használni.. Nyilván azért 300 ft, mert rengeteg fut egy fizikai gépen.
otthon nem éri meg futtatni, biztonsági kockázatot jelent, tudni fogják az IP címed
a legutóbbi java sebezhetőség (log4j) miatt meg szintén látszik, hogy otthon nem kéne
ha a szerverben valamilyen sebezhetőség van (ld. log4j), a saját gépedhez is hozzáférnek ha arról futtatod
ugyan ez már javítva lett, de továbbra is biztonsági kockázat a saját géped kinyitni az internet felé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!