Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan beszéljem le a programo...

Hogyan beszéljem le a programozásról?

Figyelt kérdés
A barátnőm elkezdett videókat nézni meg olvasgatni a programozással kapcsolatban és nem tudom hogy beszéljem le róla, hogy ezzel foglalkozzon. Azt mondta csak hobbiként foglalkozik vele, mert érdekli de nem hiszem. Nincs semmilyen erre vonatkozó képzettsége, ahhoz, hogy programozó legyen, diploma kéne. Nem akarom hogy beleélje magát, hogy programozó lehet képzettség nélkül lányként. Milyen érvekkel győzzem meg?
2022. febr. 12. 17:38
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%

"Nincs semmilyen erre vonatkozó képzettsége, ahhoz, hogy programozó legyen, diploma kéne. Nem akarom hogy beleélje magát, hogy programozó lehet képzettség nélkül lányként."

Már miért ne lehetne?

"Milyen érvekkel győzzem meg?"

Semmilyennel. Ha a gyakorlati rész elveszi a kedvét akkor úgy is abbahagyja, ha nem akkor pedig inkább segítsd a hobbyjában és ne hátráltasd.

2022. febr. 12. 17:44
 2/23 NTBS ***** válasza:
94%
Szerintem adj neki néhány programozásról szóló könyvet. Beleolvas, aztán lehet elmegy tőle a kedve. Viszont az is benne van, hogy még jobban akarja majd csinálni.
2022. febr. 12. 17:45
 3/23 anonim ***** válasza:
93%

Miért akarod meggyőzni? :) Szerintem az egy egész jó dolog ha valaki bele akar kóstolni valami olyanba, amit eddig nem ismert (nem csak a programozásról beszélek).

Az meg, hogy nem lehet programozó diploma nélkül? Húzd el a függönyt és nézz ki az ablakon -> rengeteg programozó felzárkóztató cég van odakint, köztük néhány olyannal amely garantálja is az elhelyezkedést (diploma nélkül). Más kérdés, hogy 100 emberből mennyien végzik el, de a kérdésre visszatérve, ha a barátnőd ezzel is akar foglalkozni, az még nagyon nem biztos hogy munkát is akar a szakmában találni (legalábbis amit elmondtál abból ez jött le).

Inkább azt tanácsolom, hogy próbáld ki te is, segítsétek egymást, készítsetek közös alkalmazást, mert csak így tudhatja meg ő is meg te is, hogy mennyire akartok vele foglalkozni.

Aztán meg ha mégis beválik neki, és elhelyezkedik, az miért zavar?

2022. febr. 12. 17:48
 4/23 anonim ***** válasza:
96%
Nem bírod elviselni, hogy ha a párod tanul valamit, és jó benne?
2022. febr. 12. 17:51
 5/23 anonim ***** válasza:
85%
#2 jó mondjuk a programozásról szóló könyvek többségétől nekem is elmegy a kedvem, pedig már egy ideje csinálom...
2022. febr. 12. 17:56
 6/23 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ne beszéljétek le róla, inkább bátorítsátok. Mindig nagyra értékelhető az, ha valaki új dologba kezd bele és érdekli és ráadásul, még ha hobbi szinten is akarja művelni.
2022. febr. 12. 18:05
 7/23 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom, h nem-e troll kérdés-e ez, de azért felvett bennem pár dolgot a kérdezővel kapcsolatban. Kicsit hímsovinisztának tűnik ez a dolog. Attól, hogy lány még lehet belőle programozó és érdeklődhet olyan dolgok iránt, ahol a dolgozók 90%-a férfi.

Ahol dolgoztam, a programozók vezetője volt nő és eléggé értett hozzá.

A mai világban már autodidakta módon is meglehet tanulni programozni. Talán az egyetem segítségével szabályosabban vagy gondolat menetileg helyesen. Standard formátumba.

Illetve ha megjön a kedve hozzá és jó is benne, akkor bíztathatnád egy programtervezői felnőtképzés vagy egy levelezőn egyetemet elvégezhetne.

Inkább bíztatni kellene, hosszú távon szerintem még lehet jobban is megérné neked is, ha az asszony 300-400ezret keresne.

2022. febr. 12. 18:09
 8/23 anonim ***** válasza:
93%

"és nem tudom hogy beszéljem le róla"

Kedves kérdező, miért akarnád lebeszélni arról, hogy a barátnőd okosabb, talpraesettebb legyen? El akarod nyomni - ezzel bebizonyítva a "toxikus maszkulinitás" létjogosultságát - el akarod őt veszíteni?

"Azt mondta csak hobbiként foglalkozik vele, mert érdekli de nem hiszem."

Nem hiszel neki? Micsoda "barát" vagy te?

"Nincs semmilyen erre vonatkozó képzettsége, ahhoz, hogy programozó legyen, diploma kéne."

Nem, nem kell hozzá feltétlenül diploma. Ez közkeletű tévedés.

"Nem akarom hogy beleélje magát, hogy programozó lehet képzettség nélkül lányként."

Ennyire lenézed a lányokat? Ejnye!

2022. febr. 12. 18:09
 9/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
61%

elfog hagyni majd

mert okosabb nalad es gazdagabb lesz, magasabb tarsadalmi csoportba kerul

2022. febr. 12. 18:10
 10/23 anonim ***** válasza:
81%
Sehogy ne beszéld le róla. Ha te tudsz programozni szép óvatosan kezd el tanítani. Ha te se tudsz programozni akkor segítünk neki.
2022. febr. 12. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!