Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Online kurzus vagy más oktatóa...

Online kurzus vagy más oktatóanyag, ami segít megérteni az alkalmazott matematika témaköreit és mélyebb statisztikai ismereteket ad (data science/machine learning a cél)?

Figyelt kérdés
Volt egy éves datacamp előfizetésem, elvégeztem a Google data analytics kurzust, tanultam az egyetemen némi matematikát (mérnökinformatikusnak tanulok, vettem fel alkalmazott matematika mesterszakról is tárgyakat), de ennél mélyebben érdekelne a téma, annak is inkább az a része, ami az adattudomány elméleti oldala és a machine learning matematikai alapja. Mindenhol azt mutatják, hogy mit hogyan kell csinálni, ez tök jó, de engem ez nem érdekel anélkül, hogy tudnám a mögötte lévő mélyebb elméletet, izgalmas algoritmusokat, modelleket, apróságokat.
2022. febr. 6. 22:13
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Ezek költségéről, időbeli kötöttségéről van esetleg információd, esetleg tapasztalatod?

Korábban nézegettem az online külföldi képzéseket, de számomra túl rizikósnak tűntek az alapján, amit láttam belőlük.

2022. febr. 8. 11:27
 22/28 anonim ***** válasza:

#21 jellemzoen teljesen rugalmas 2 eves kepzesek (van nehany ami tobb vagy kevesebb), heti 10-20 ora tanulast igenyelnek (kepessegektol es elokepzettsegtol fuggoen), ezt ugy osztod be, ahogy akarod, tanulhatsz hetvegen is.

A legtobb ugyanazt a diplomat adja, mintha bejartal volna az adott egyetemre, nincs feltuntetve, hogy online csinaltad.

A koltsegek valtozoak, nyilvan nem mindegy, hogy valami fejlodo orszag ismeretlen egyetemen csinalod vagy pl. a University of Michigan-en.

Itt nezz szet:

[link]

2022. febr. 8. 11:46
 23/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

2022. febr. 8. 12:11
 24/28 anonim ***** válasza:

#12 vagyok

Milyen kalkulust vettél fel? Vagy inkább úgy érdeklődnék, hogy mennyit? És ugyan ez igaz a többi tárgyra is.

De ami ennél is fontosabb, hogy ha mindet csináltad ezekből a tárgyakból, akkor is a valódi finomságokat kihagytad. Pl mérték és integrál elmélet, sztochasztikus modellek, komplex függvénytan, alkalmazott stat, valszám tárgyak, diff egyebletek, idősorok statisztikai elemzése, stb.

Szerintem valamit félre érthettél a felvett tárgyaknál, mert nem azok a nehezek és lényegesek, hanem az olyan, mint a "szorzó tábla", szóval alap, hogy tudod. Amiket felsoroltam tárgyak azok a nagyon lényegesek és garantálni tudom, hogy k**va nehezek:D

2022. febr. 15. 22:50
 25/28 anonim ***** válasza:

#24 vagyok alias #12

A funkcionálanalízist még mindenképp megszerettem volna említeni:D az még egy gyönyörű tárgy.

2022. febr. 15. 22:54
 26/28 A kérdező kommentje:

24

Ilyen tárgyak nincsenek azon a mesterszakon... Az első két félév majdnem összes tárgyát megcsináltam, jóformán csak pár kötvál és a diplomamunka van vissza onnan... Nem tudom, miről beszélsz.

2022. febr. 16. 09:31
 27/28 anonim ***** válasza:
Akkor nem tudom, hogy mi történhetett ott, de ezek alap tárgyak bárhol a világon alkalmazott matematikus mesterin. Ezek nélkül nem leszel alkalmazott matematikus. De mindenesetre a lényeg az az, hogy akkor valami olyasmit keress, ahol tudod ezeket tanulni.
2022. febr. 16. 10:48
 28/28 A kérdező kommentje:
Abba kellene már hagyni ezt a mesterszakos nyomulást, kib*szottul unalmas.
2022. febr. 16. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!