Online kurzus vagy más oktatóanyag, ami segít megérteni az alkalmazott matematika témaköreit és mélyebb statisztikai ismereteket ad (data science/machine learning a cél)?
Nem érzem úgy, hogy bármelyik egyetemi képzés eleget ad önmagában és kellően arra fókuszál, ami engem érdekelne. Ellenben akadályoz a főállású munkavállalásban. Van már részben a szakmába vágó mesterszakos végzettségem (az alapszakom viszont társtud., azért jöttem infóra pluszban), nincs kedvem még egy alap vagy mesterszakkal szivatni magam, mert számomra fölösleges, főleg hogy már saját zsebből fizetem a tandíjam.
Doktori tervben van, de azt nem most terveztem, hanem némi karrier után.
Ez azon kevés területek egyike, ahova kell az MSc/PhD (már ha komolyabb cégnél akarsz majd dolgozni).
Van rengeteg online képzés, ami teljesen rugalmas és simán lehet főállás mellett csinálni.
Noname egyetemektől kezdve HSE-n és University of Liverpool-on keresztül olyanokig, mint UC Berkeley vagy Imperial College London.
Ha csak hobbi szinten érdekel, akkor meg van millió online kurzus, ha ráguglizol pl. "mathematics for data science" kulcsszavakra.
5
Nem mondtam, hogy nem megfelelő, csak szelektálni szeretnék, ezért vagyok kíváncsi arra, hátha valaki ismer és tud ajánlani ilyen anyagokat, kurzusokat, amikkel van tapasztalata. :) Amiket eddig csináltam, azok inkább a kódra összpontosítottak és a gyakorlatra, kevés elméleti magyarázattal és kevésbé hangsúlyos matematikai fókusszal, ezért bíztam benne, hogy aki jártas ezen a területen, az tud az igényeimnek megfelelően ajánlani valamit, amit hasznosnak ítélt.
7
Köszi szépen. Sajnos tapasztalom... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!