Van itt olyan aki nem egyetemen tanult meg programozni?
Elkezdett érdekelni kicsit ez a programozás dolog. Mondom utánna nézek esetleg nézek videókat és próbálkozom vele utánna. Károm nem származhat belőle szerintem
Na egyből jött egy ismerős, hogy minek bohóckodók ilyennel. Ilyet nem lehet megtanulni. Csak egyetemen lehet megtanulni programozni meg rohadt nagy matek kell hozzá, mert nézzem meg, hogy egy mérökinformatikus mit tanul.
Van olyan köztetek aki esetleg ért hozzá és nem feltétlenül egyetemen tanulta meg? Amúgy a C nyelv ami érdekel, ha esetleg ez segít
"TÁKOLNI, GÁNYOLNI.
Csak hát, erre nincs igény."
Egyetemen se tanulsz többet, sőt.. kevesebbet.
Mondom mi volt:
Prog1: C++ teljesen alapok, talán a tömbökig jutottunk el a félévbe. Eszméletlen hülye élettelen példák, amik semmire se jók. Szóval kb az egész félév arról szólt, amit 1 órás videóban meg tudsz nézni a neten.
Prog2: C++ ugyanúgy, kicsit bele lett kostolva az osztályokba, de az egész féléves anyagot ugyanúgy megtudtad volna nézni a neten és még jobb minőségben is, mint amit oktattak. Ott van pl Cherno C++ oktató anyagai Youtube-on, sokkal hasznosabb, részletgazdagabb, mint amit az egyetemi anyagból kapsz.
Prog3: Itt már C# ment, osztályok stb. reiter c# jegyzet alapján a tananyag.. Ezt egyedül is megtudtad volna otthon.. semmi hasznos dolog nem volt.
Volt még néhány olyan tárgy ahol volt programozás, de kb hasonló kuka szint.
Webprogramozás.. alap html, kis css, és php alapjai.. Húha..Ebből aztán profi leszel.
Volt aztán PLC programozás is... öömmm.. Létradiagrammban. :D :D :D. Sokra mész vele. Komplexebb feladatokat esélytelen, hogy megoldj, mert nincs meg hozzá a tudásod.
---- Egy szó, mint száz saját magamtól a netről sokkal több mindent tanultam, mint amit az egyetem nyújtott. Tök felesleges volt bejárni és baszakodni az egésszel ... Na jó.. a papírért megérte. ;)
"hogy többre mentem volna az angular tananyaggal, mint a numerikus analízissel vagy a valszámmal."
Köcsögfalván, a szarér-hugyér Bt-ben biztos. Tudod, vannak azért, akiknek ez a szint nem elég. Légy velük elnéző és bocsásd meg nekik ebbéli vétkeiket.
Tényleg ennyire nem megy a dolgok megértése?
Az egyetem az elméleti hátteret biztosítja. Ahogy az orvosin sem fog senki lábat amputálni meg lobotómiát végrehajtani senkin.
Természetes, hogy nem az egyetem dolga olyan készségek oktatása, amelyeket otthon is meg tud valaki szerezni. Gépelni sem tanítanak meg senkit és php-zni sem. Tudod, ez nem kivánságműsor. Az egyetemen a programozók gyakorlatilag alkalmazott matematikusi képesítést szereznek, erősen a programozás felé hajló, azt megtámogató tartalommal.
Erősen sanszos egyébként, hogy te egyetemnek a kornyékén sem fordultál meg. Nem mondanál ekkora hülyeségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!