Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Érdemes magyarul programozni?

XXNeonSmashXx kérdése:

Érdemes magyarul programozni?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok és sokszor keverem az angol és magyar szavakat. Alapból angolul van a legtöbb projekt, de gondoltam irom magyarul, ha már ez az anyanyelvem. Most ott tartok, hogy fél angol, félig magyar a kód. :D

Magyar fájlneveket használni (connection.php -> kapcsolat.php)

vagy magyar változóneveket ($username helyett $felhasznalonev), komment magyarázatok stb.

2021. okt. 27. 21:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Lehet hogy egy ideig elboldogulsz a magyar programozással, de ha komolyabb céghez kerülsz, akkor megkövetelik az angol programozást.
2021. okt. 30. 13:06
 22/28 anonim ***** válasza:

"Lehet hogy egy ideig elboldogulsz a magyar programozással"

Egészen úgy a fejlesztés 4. órájáig, amikor rájön arra, hogy értelmes normális kódot szeretne írni, viszont ahhoz kellenek kommentek, és mikor elkezdi keverni a két nyelvet üvölteni fog.

2021. okt. 30. 13:11
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy lepontozzák azokat, akik azt írják, hogy angolul kell programozni. :)

Gondolom az ilyen pontozgatóknak annyiban merülnek ki a programozási ismereteik, hogy a torrentes játékhoz be tudják másolni a cracket. :)

2021. okt. 30. 13:14
 24/28 anonim ***** válasza:
*számítástechnikai ismereteik; bocs
2021. okt. 30. 13:15
 25/28 anonim ***** válasza:

Én is az angol mellett kampányolok/kampányoltam, de pl a kommentekkel kapcsolatos véleményed nem osztom teljes mértékben.

A kommentek/megjegyzések vagy épp a dokumentáció lehet (szerintem) magyar nyelven HA a munkakörnyezet nem igényel mást. Mi nagy cégnél is így csináltuk és későbbi felvásárlásnál a doksit fordítottuk csak angolra, a kommentek maradtak. Valójában a változó nevek annyira beszédesek voltak és ügyeltünk a clean code alapelveire is, szóval anélkül a néhány komment nélkül is 100%-ban megértették és tudtunk együtt dolgozni. :)

Persze ilyen esetben még praktikusabb ha eleve angolul készül a komment is, de annó nem számítottunk cégfelvásárlásra és így kényelmesebb volt mindenkinek.

Szerintem csak ők fejlesztik azokat a csoda könyvelő meg raktárkezelő programokat, amiket a kkv-k világában sokan használnak és képtelenség hozzá normális interface-t fejleszteni. :D Tudok konkrét példákat mondani: pl egy bizonyos raktárkezelő program nem tud gyártót kezelni... :D

2021. okt. 30. 17:10
 26/28 anonim ***** válasza:
50%
25 nálunk eleve nem dolgozik olyan, akinek nincs felsőfokú angol, illetve középfokú +1 nyelv végzettsége. Ezért mondom azt, hogy "amatőr" cégnél dolgozolhattál. Ahol komolyabb melók vannak, ott alapvetés, hogy nem magyarországra dolgozol.
2021. okt. 30. 18:04
 27/28 anonim ***** válasza:
#26 melyik cég ez?
2021. okt. 30. 18:54
 28/28 anonim ***** válasza:

"amatőr" cég aminél dolgoztam, az Magyarország egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata. :)

De nyilván nem a szoftverfejlesztés volt a cég fő profilja, így igen, ilyen szempontból nézve "amatőr", mert nem ebből volt a cég bevétele, hanem a szolgáltatásból.

2021. okt. 30. 19:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!