Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Honnan tudom, hogy jó programo...

Honnan tudom, hogy jó programozó vagyok-e?

Figyelt kérdés

20 éve programozok, időnként eléggé elszigetelem magam, keveset dolgoztam csapatban. Több technológián végigmentem, manapság is van egy több ezer felhasználós sikeres (profitot termelő) projektem. Viszont látom az új technológiákat, bár tudom, hogy egy programozó sem érthet mindenhez, de mégis van egy gyanúm, hogy az idő felettem is eljárogat. Nyitott vagyok új technológiákra, de mégis felmerül bennem a kérdés: honnan tudhatnám, hogy jó programozó vagyok-e? Ha elmennék állásba, honnan tudom, hogy piacképes lennék-e? Hogy vannak ezzel más programozók? Ott is gyorsan elavulnak az ismeretek?

Utoljára 2005-ban mérettem meg magam az SAP-nál (amikor még alkalmazott akartam lenni), legjobb minősítés, azonnal felvettek volna, de mégis vállalkozásba vonultam vissza.

Szóval adott a kérdés, kíváncsi vagyok a véleményetekre, elsősorban azokéra, akik hosszú évek óta programozók. Mennyire érzitek magatok időszerűnek, vagy akár elavultnak?

2021. szept. 20. 16:37
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Én pár havonta interjúzok komolyabb cégekkel, így elég könnyű képben maradni a piaci helyzetet illetően.
2021. szept. 20. 16:44
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Érdemes folyamatosan interjúzni, nem csak azért, mert állást keres az ember, hanem mert ezzel folyamatosan fel is van mérve a tudás, előrehaladás, fejlődés, és persze irányt is mutatnak, mert ha kérsz visszajelzést, elmondják, hogy miben kellene még fejlődni, mely új technológiákra jelent meg még jobban az igény, stb. stb. Szóval én ezt javaslom neked, jelentkezz és mérettesd meg magad :)
2021. szept. 20. 17:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Wow, mennyire jó és triviális ötlet :)
2021. szept. 20. 17:39
 4/10 anonim ***** válasza:
24%
Én alig közelítem meg azt még egyenlőre, hogy programozás. De, a válaszom az, onnan tudhatod, hogy jó programozó vagy e, hogy van felé érdeklődésed, de nem kismértékben. Ha már érdekel téged, és megvan benned, hogy létrehozz/fejlessz valami újat/valami meglévőt, akkor, jó programozó vagy.
2021. szept. 20. 17:41
 5/10 anonim ***** válasza:
3%
Ha már ezt a kérdést keresed akkor a válasz: Nem vagy az. Nem neked való. :)
2021. szept. 20. 18:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Kösz utolsó, ez is egy elgondolkodtató vélemény. :)
2021. szept. 20. 18:55
 7/10 anonim válasza:
5%
Ha egy program, a lehető legkevesebb hibával, végrahajtja azt, ami a célfeladata, akkor az a program jó. Ha ilyen programot írsz, akkor jó programozó vagy...:D
2021. szept. 20. 19:09
 8/10 anonim ***** válasza:
46%

.

.

.

cout << "Jó programozó";

.

.

.

2021. szept. 20. 20:02
 9/10 anonim ***** válasza:
6%

Te kérdező, egy szar programozó vagy.

Hogy miért? Mert itt kérdezed. Nincs bizonyosságod.

Én pl. tudom magamról, hogy nem vagyok jó programozó, ezért eszembe sem jutna itt kérdezni másokat effelől. Te viszont nem tudod, de a kérdés felmerül benned, hát ezért vagy szar.

2021. szept. 21. 08:42
 10/10 anonim ***** válasza:
46%

Összetett szakma ez, nem lehet objektíven megállapítani valakiről, hogy mennyire jó. Én azt mondom, hogy ha elégedett vagy az életeddel és a jövedelmeddel, akkor jó programozó vagy.

Ha valaki sokat stresszel (mert soha nem működik az amit csinál, nem tudja időre megcsinálni) és emellett még keveset is keres, akkor az biztosan nem jó programozó.

Ha nyugis munkanapjaid vannak és a fizetéssel is elégedett vagy, akkor szerintem mindegy, hogy a top 10, 1, vagy 0.1 százalékba tartozol szakmai színvonal szempontjából.

2021. szept. 21. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!