Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Informatikusok, kell analízist...

Informatikusok, kell analízist és valószínűségszámítást nagyon tudnotok?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok és matekból ez a kettő van és hát kicsit szerintem erőltetik. Kiváncsi vagyok, hogy úgy a gyakorlatban van értelme, hogy ennyire keményen kell tanulnunk pl integrálni?

Pl egy data analytics munkában kell tudnom ezeket nagyon?

(kicsit sem azt mondom, hogy nem akarok tanulni vagy szerintem haszontalan a matek, csak kiváncsiságból kérdezem)

2021. márc. 31. 13:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

A cégnél ahol én vagyok van egy részleg, ami a 3D grafikáért felelős. Belenéztem kíváncsiságból egy-két projekt dokumentációjába. Én az ELTE-n végig 4-es, 5-ös voltam analízisből, és a tudásom is friss volt, mégis alig értettem belőle valamit. Gyakorlatilag a 90%-a matematikai levezetés volt. Az én részlegemen pedig soha nem volt szükség semmilyen matektudásra, maximum a gráfokra.

Szóval ez nagyon területfüggő, hogy kell-e. Ha neked ez az irány nem tetszik, akkor átvészeled ezeket a tárgyakat elégségessel, és rágyúrsz arra, amivel igazán foglalkozni szeretnél. Nem kell mindenkinek ugyanazt csinálnia, és a fejlesztői munkák többségénél inkább nem kell a matek, mint kell.

Értelme viszont nagyon is van, hogy ennyire 'keményen' tanítják, ugyanis aki szeretne ezzel dolgozni, az hol tanulja meg? Végezze el a matek szakot is? A keménységgel pedig vitatkoznék.. az ELTE hírhedten erős matekból az infós szakok közül, mégis úgy érzem, hogy csak az alapokat tanítják meg ennek a hatalmas területnek.

2021. márc. 31. 20:39
 12/21 A kérdező kommentje:

kedves 9-es

"Feltettél egy kérdést és én a közel három évtizedes tapasztalatommal válaszoltam rá. Köszönd meg szépen."

Nagyon nem fogom megköszönni :D. 40+ évesként itt vagy és ezzel az undorító módon válaszolsz, szerintem egy tök normális kérdésre.

Megkérdeztem, hogy úgy van e értelme ténylegesen, te meg a "három évtizedes tapasztalatoddal" passzív agresszív választ adsz és azt is 1-2 szóval.

Még mindig mondom, hogy olvasd el a kérdést megint. Elmondtam, hogy nincs az, hogy haszontalannak tartom a matekot és szerintem nem kéne tanulnunk a szakon. Sőt szeretem is, az már más, hogy nem vagyok egy matek zseni, de így is pl az analízis elsőre sikerült, csak mikor látom, hogy a csoport fele most valószínűségszámításon 2.-3. évesek felmerül bennem egy kérdés, hogy ennyire kell tényleg vagy csak egy buktató tárgynak szánják. Főleg, hogy a tanárok szivatnak ahogy csak tudnak matekból.

És itt vagy 30éves tapasztalattal a témában és tök hasznos véleményt tudnál írni én meg nagyon örülnék neki gólyaként, hogy gyakorlatban hogy van ez az egész most, de nem :D. Csak tipikusan hozod a "magyar" mentalitást.

2021. márc. 31. 20:42
 13/21 A kérdező kommentje:
11-es a keménység alatt nem feltétlen azt értem, hogy nehéz. Inkább azt, hogy egy infós szakon ez a buktató tárgy. + Amennyire most online vizsgáknál szivatnak ahogy csak tudnak. De köszi a választ!
2021. márc. 31. 20:52
 14/21 anonim ***** válasza:
11%

"És itt vagy 30éves tapasztalattal a témában és tök hasznos véleményt tudnál írni"

Nézd kislány. Én leírtam azt a tök hasznos véleményt. Arról nem tehetek, hogy te csak a neked tetszőket találod hasznosnak.

2021. márc. 31. 23:39
 15/21 A kérdező kommentje:
Wtf :D
2021. ápr. 1. 00:05
 16/21 anonim ***** válasza:
61%

#14-es, mostmár tessék rendet tenni fejben, mert ez így nem emberi, amit művelsz. Nagyképű vagy és még ostoba is. Az informatikát soha nem vonták be különböző területek alá, csak a matematika alá? Meg lefalsozod az #1-est, aki egy szuper választ adott? Nézzél már rá, mennyire vagy értékelve, szerinted miért? Ja, mindenki buta, te meg egy isten vagy, tényleg, erre miért nem gondoltam... szánalom.

Kérdezőnek: Átérzem, most én is valószínűségszámítással szenvedek. :D

Egyébként igen, ha pl. adatelemzői pályára készülsz, akkor kell, de valószínűleg ez nem a te tananyagod lesz (ahogy az enyém sem), mert más ágat választasz az informatika világán belül (feltételezem). Szóval éljük csak túl, aztán majd lesz olyan tárgyunk még, ami meg már fontosabb. :)

2021. ápr. 1. 00:32
 17/21 anonim ***** válasza:
25%

16:

"Nézzél már rá, mennyire vagy értékelve"

Kik által vagyok én értékelve? Általad? Ne nevettess.

De amúgy is, többségben amatőröktől származó, zsigeri értékelések ezek és nem szakmaiak.

"Az informatikát soha nem vonták be különböző területek alá, csak a matematika alá?"

Nem hát Elég buta ember lehetsz, ha az első válaszolót ennyire nagyra értékeled.

1965-ben indult meg magyarországon a programozó képzés, Szegeden.

Informatika. Ez egy jóval később meghonosodó szó. Amúgy is, egy gyűjtőfogalom. Informatikus? Mégis, ki a ...szom az az informatikus?

A telekommunikációs cég help deskje?

Az optikai kábelezésre betanított munkás?

A programtervező matematikus?

A gazd-infós?

A mechatronikus?

A biztonságtechnikai szakember?

Az egyetemi mesteroktató?

A vállalati rendszergazda?

A PLC-re kiképzett villanyszerelő?

A villamosmérnök aki analóg filtereket, műveleti erősítőket tervez? Vagy a másik villamosmérnök aki nagy bonyolultságú integrált áramköröket, DSP-ket vagy intel i9-et tervez?

Az első válaszadó azért válaszolta azt amit, mert fogalma nincs arról, amiről írt.

A programozók soha nem voltak "hol ide, hol oda" besorolva, max. az ő tévképzeteiben.

A számítástechnika két eredőn nyugszik, az egyik a hardver, a másik a szoftver. A hardvert fizikailag nyilván elektromérnökök valósították meg és ők teszik ezt ma is, de többnyire matematikusok segítségével. A szoftver meg végképp igényli a matematikai ismereteket, hiszen eleve, >számító< gépről beszélünk, nem kávédarálóról.

És még azt találja hazudni, hogy nem látott túl sok matematika szakost, aki legalább készség szinten kezelni tudta volna a számítógépeket?

Ezt meri állítani egy olyan buta, sötét ember, aki az általános iskola 8. osztályának fizika anyagával (villamosságtan light) sincs tisztában? Aki azt sem tudja, mi az, hogy áram?

Más kérdés, hogy az áram itt végképp nem jut szerephez, hiszen a feszültség lenne az, aminek ő, balga módon mindössze két "állapotot" igyekszik tulajdonítani.

Te meg eszed a hülyeségeit, két pofára.

Hát, jó étvágyat.

2021. ápr. 1. 01:39
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Néhány matematikus akik készségszinten sem voltak képesek kezelni a számítógépet:

Edsger Wybe Dijkstra

Alan Turing

Blaise PAscal

Gottfried Wilhelm Leibniz

John Von Neumann

Claude Shannon

George Boole

Charles Babbage

Donald Knuth

Augustus de Morgan

2021. ápr. 1. 03:01
 19/21 anonim ***** válasza:
69%

Csak annyit válaszolnék neked, hogy ha netán szakmai emberekkel beszélnél, akkor légyszives ne tedd, a saját érdekedben (vagy őket is nem szakmainak nevezed, mint itt általában). Ne is válaszolj vissza, most hiába röhögtem egy jót, meg se nézem a többi válaszod, nem érdemled meg.

Amúgy meg a te logikáddal élve, inkább legyen itt egy #1-es válaszoló, akinek "fogalma sincs arról, mit ír", de legalább jókat ír, minthogy egy teféle ember, aki úgy áll ki a baromságai mellett, mintha fizetnék.

2021. ápr. 1. 08:25
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

19: Te most saját magadat szopogatod?

Bár, igazad lehet.

Ha egyszer nincs más, aki megtegye..

2021. ápr. 1. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!