Tényleg nem kell a matek?
Erről mesélj kicsit bővebben :D
Csak mert a GUI maga semmit nem optimalizál. Léteznek bővítmények, amik kicsit rendezik a kódot és a triviális hibákat (felesleges változók stb.) kiszűrik, de olyat, ami egy algoritmust komplexitását érdemben csökkenti még nem láttam, sok esetben el se tudom képzelni.
LOL.
Ember, az IDE az egy fejlesztői környezet. Ami esetleg optimalizál, az a fordító, de az sem azt az algoritmust, amit valaki megír, egy feladatra kihegyezve, hanem azt, amit maga állít össze első menetben.
Ha tényleg úgy nézne ki a fejlesztői meló, ahogy te próbálod itt ecsetelni, akkor a programozók nem keresnének sokkal többet a kukáslegényeknél.
Amit ugyanis ebben a munkában megfizetnek, az a matematikai képesség és a vele való bánni tudás.
Melyik ide mondja meg a komplexitást?
Az algoritmus komplexitását a compiler hogy optimalizálja?
Nagyon el vagy tévedve...
"de olyat, ami egy algoritmust komplexitását érdemben csökkenti még nem láttam, sok esetben el se tudom képzelni."
Fel sem fogja a pamutagyú, hogy mekkora hülyeséget írt. Persze egy diplomát már ez is bekamuzott magának. :)
Ha tényleg képes lenne egy szoftver az ember által írt kódra ráoptimalizálni, akkor képes lenne helyette is megírni a kódot, ráadásul, az embernél jobb minőségben.
29: nyilván, ha ez így lenne, akkor nem keresnének a nagy cégek profi algoritmusfejlesztőket, ha lenne program, ami megoldja.
De csak egy egyszerű példa: ha van egy keresési feladat, akkor én a fejlesztő vagyok az, aki tudja, hogy az adat a keresett adattag alapján rendezett, ezért bináris keresést használok lineáris helyett. Ezt jellemzően egy program nem tudja helyettem, mert azt se tudja, hogy az adott adat mi alapján van rendezve. Persze ez egy egyszerűbb példa. De rengeteg alkalmazás van, ahol emberi algoritmuselemzéssel csökkentik a futásidőt sokszor nagyságrendekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!