Van koze a szenzor sample rate-jenek a treshold beallitasanal tenyleg, en esetemben is igaz?
forrás:
matlaban van egy funkcio ami megkeresi lokális maximumokat ('findpeaks'), vagyis a csucsokat egy adot vektorban. Letezik neki egy olyan parameter,hogy 'MinPeakDistance' - szoval, a két csucs kozotti távolságot meg lehet adni, azokat alattit nem veszi figyelembe az algoritmus.
Ehhez kapcsolodoan volt egy kerdes a mathworks oldalán már, ahol valaki azt tanacsolta,hogy 80% vegye a sample rate-nek .....
------
Az én esetemben:
Ha egy muszer 30 Hz mukodik, es a lepeseket szamolja - és tegyuk fel hogy a lepesek 1,5 - 3Hz kozott mozog.....
Akkor a szenzornak a frekvenciájának 80% kát veszem csak alapul a számításokhoz?
Valami magyarazat kene rá,hogy miért pont ennyire lett beallitva (szoval hogy a sample rate 80%) ha dokumentalni szeretnem a programot. (mert elvileg mukodott nalam amikor teszteltem a lepesszamlalot)
Úgy, hogy ha nekem kéne lépésszámlálót készíteni, akkor valószinűleg egy kapcsolót kötnék egy smith triggerre és úgy számlálnék, nem pedig mintavételeznék.
De pontosabb válaszhoz azt kéne tudni, hogy hol veszed ki a mért értéket a számlálóból.
Amit írsz, ("Ha egy muszer 30 Hz mukodik, es a lepeseket szamolja - és tegyuk fel hogy a lepesek 1,5 - 3Hz kozott mozog") annak amúgy sincs sok köze az egészhez.
egy mpu9150 es szenzorrol van szo. ez egy gyro, accelero, magnetomer 3in1 szenzor.
raspverry pi vel loggolom az adatokat, majd kesobb matlabbal dolgozom fel a accelerometer raw adatait
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!