Lehetséges autodidakta módon megtanulni otthoni szinten úgy programozni, hogy azzal legyen esély elhelyezkedni? Vagy ésszerűbb lenne igénybevenni valamiféle fizetős tanfolyamot, esetleg illene egyetemre járni FOKSZ/BSC?
Ismerjük a sztorikat a mindenféle programozásoktatást hirdető oldalakról h jóskapista azt sem tudta mi az az internet de nálunk elvégezte ezt a képzést és 45 évesen 1 hónap alatt elhelyezkedett.
Ja igen itt most nem a milliót karcoló v átlépő állásgaranciás sulikra gondolok, csak valóban valami fapadosabbra v önállóra
Én nem járok egyetemre vagy tanfolyamra, és így tanulok programozni.
Figyelembe kell szerintem venni, hogy manapság bármilyen tananyag elérhető bárhonnan, így nincsen olyan nagy jelentősége annak, hogy ki autodidakta, és ki nem. Még egy youtube videót nézve is bizonyos értelemben intézményesített keretek között tanulsz. Ugyancsak, ha egy könyvet olvasol, akkor a könyv szerzője a tanárod.
Tehát leginkább az egyénen múlik, és az egyén körülményein, hogy milyen szinten tud megtanulni programozni.
Az egy külön kérdés, hogy papírt hol fognak kérni és hol nem, és hogy papír nélkül nehezebb-e elhelyezkedni, mint papírral, de ez inkább kulturális-gazdasági kérdés, és független attól, hogy te mennyire tudsz programozni.
Én is magamtól tanultam az alapokat. Ha tényleg motivált vagy, és érdekel szerintem simán menni fog neked is.
Szerintem az a lényeg, hogy tűzzél ki kisebb célokat, és addig próbálkozz, amíg nem sikerül megoldani. Én azt élveztem, hogy megterveztem egy kicsi programot, és azt próbálgattam valahogy működőképesre megcsinálni de úgy, hogy még nem is ismertem az adott programnyelvet. Aztán mikor sikerült, akkor az volt a kérdés, hogy hogy lehetne egyszerűbben megoldani? Után meg: Mi van, ha ezzel vagy azzal együtt működtetem? stb..Bennem mindig jöttek az új kérdések. :D Ha elkezded és érdekel, akkor neked is fog szerintem.
Igazából szerintem tök érdekes az egész. Én a mai napig szeretem kipróbálni az új technológiákat, módszereket.
Az elhelyezkedés egyébként az első munkahelyemre egyből sikerült, ahol egy-két évet lehúztam, ahol isszonyú sokat tanultam. Aztán lehet hogy csak szerencsém volt, mert a következő munkahelyemre már nem találtam rá ilyen könnyen. Sok felé beadtam a jelentkezésemet, de aztán végülis mégiscsak felvettek egy helyre, ahol egész jó dolgom lett..
"Figyelembe kell szerintem venni, hogy manapság bármilyen tananyag elérhető bárhonnan, így nincsen olyan nagy jelentősége annak, hogy ki autodidakta, és ki nem. "
Írj ABB rapid kódot: konvejor követés
"This is a technical reference manual intended for the RAPID programmer. The RAPID base instructions, functions and data types are detailed in this manual."
Amelyik cég nem tudja megoldani az IT biztonságot és fosik kimenni a netre, az lője főbe magát. Kisnyuszi.
Itthon netezek, egy vírus, trójai nem jött be, a cégnél sem. A trükk: megfelelő védelem és a felhasználók nem trotty jelszavakat használnak és nem kattintanak olyan levelekre, hogy "Ön nyert, adja meg a bankszámlaszámát." A sztyupidok tényleg védtelenek, de azért aki IT-s azért annak van agya.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!