Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Létezik interneten, saját C++...

Létezik interneten, saját C++ szkript alól is elérhető SMS küldő szolgáltatás, amivel saját programkódból tudok egy akármilyen mobilszámra SMS-t kiküldeni?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 10:59
 1/8 retektorta ***** válasza:
51%
Ingyen?
tegnapelőtt 12:01
 2/8 A kérdező kommentje:

DEHOGY INGYEN!

Mit gondoltál, hogy majd fizetik a szolgáltató felé a számlákat, de én a szolgáltatást ingyen várom? Meg hogy az infrastruktúrájukat egy köszönömért cserébe fejlesztették le?

Dehogy! Előfizetésben gondolkodtam. Persze azért én se vagyok hülye, ha van olcsó szolgáltató, arra pályáznék, mert fejlesztés alatt még tuti nem lesznek nagy igényeim.

De abban gondolkodok most, lehet, hogy a MessageBird is megfelel. Nekik nincs C++ SDK-juk, de úgy láttam, hogy még parancssorból/terminálból is használható megoldásuk van. Nekem meg nem lényeg, hogy annyira vérprofinak tűnjek, nem is vagyok az : az is jó, ha egy egyszerű system() hívással elintézem a karakterláncok SMS-re való kiküldését.

tegnapelőtt 13:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Régebben volt ilyen szolgáltatás, ingyen.
tegnapelőtt 17:32
 4/8 A kérdező kommentje:

Ingyen???

Nekem ez nagyon furcsa. Ott valami turpisság lehetett a dologban.

És szerintem a stabilitás is gyatra lehetett.

tegnapelőtt 18:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Nagyon régen valóban volt ilyen SMS gateway ingyen.

Amúgy sima Androidos telefonnal is meg tudod oldani az SMS küldést (termux-sms-send), meg persze ilyen USB-s mobil stick-ekről is.

Viszont nem látom annyira időkritikusnak, hogy C++-ból kelljen megoldani. Tetszőleges scriptnyelven hamarabb megoldható, C++-hoz meg hozzákötöd. Mondjuk egy egyszerű REST hívás sem bonyolult, és egy wget vagy libcurl megoldja a nagy részét.

(A C++ amúgy nem scriptnyelv.)

tegnapelőtt 20:09
 6/8 A kérdező kommentje:

"A C++ amúgy nem scriptnyelv."

Tudom, ezzel én csak arra utalok, hogy amit írnék benne, az nem egy ilyen nagy matematikus-programozói szintű munka.

Illetve én igazából csak sima C-ben kódolok, az objektumorientált szemléletet soha nem volt erőm megtanulni. Igaz, hál' égnek nem ez lett a munkám/szakmám.

Nem tudtam, hogy Android-os telefonra van ilyen lehetőség!! Ha van, linkelnél esetleg erről valamit? Milyen Android verzió kell hozzá?

És nem, valóban nem időkritikus a feladat. Talán annyiban, hogy mivel tulajdonképpen egy SMS autentikációs Discord bot-ot szeretnék készíteni, azt szerintem valahogy majd meg kell oldjam, hogy minimális legyen annak az esélye, hogy amikor közel egyidőben fut be két kérés, akkor olyankor érkezzen be az egyik kérés, amikor éppen lefut a szekvencia a másikra.

Viszont én csak C-ben tudok programozni. Pontosabban programozgatni. Semmi más nyelvet nem tudok már. Volt, hogy tanultam C#-ot, DarkBasic-et, GML szkriptelést, PHP-t, 1-2 project/beadandó erejéig Assembly-t, ill. C-- nyelvváltozatot (igazából a C egy erősen megnyirbált változata Assembly-vel felütve)... de ezeket már full elfelejtettem.

Mondom, nekem az is jó, ha egy system() (parancssoros/terminálos) hívás intézi az SMS küldést. Csak stabilan intézze is.

tegnapelőtt 21:07
 7/8 A kérdező kommentje:

"meg persze ilyen USB-s mobil stick-ekről is"

GSM modulra gondolsz? Vagy akár ez egy MediaMarkt-os mobilinternet stick-el is kitrükközhető !parancssorból!?

tegnapelőtt 21:08
 8/8 A kérdező kommentje:

Jaa, de akkor ezt teljesen a telefonról kell indítani:

https://www.youtube.com/watch?v=j4A7Ycd8Rr0

De ezt hogy tudom vezérelni a PC-ről? SSH szervert telepítek a telefonra, oda beloggolok és SSH munkamenetben kiadom a parancsot? Az kicsit macerásnak tűnik.

tegnapelőtt 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!