Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit csinál egy informatikus/pr...

Mit csinál egy informatikus/programozó/stb.?

Figyelt kérdés
Egész nap.

2020. nov. 16. 10:59
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
76%
A programozó programoz. Az informatikus meg egy gyűjtőfogalom, csillió dolog bele tartozhat, a programozás is.
2020. nov. 16. 11:01
 2/44 A kérdező kommentje:
És milyen egy programozás? Laikusoknak. És eltart egész nap?
2020. nov. 16. 11:02
 3/44 anonim ***** válasza:
79%
A takarító mit csinál? Eltart egy takarítás egész nap?
2020. nov. 16. 11:03
 4/44 anonim ***** válasza:
85%

Az az adott projekttől függ.

Általában a programírást megelőzik, megbeszélések egyeztetések tervezések, mint mikor egy házat fel akarsz építeni, most hirtelen ahhoz tudnám hasonlítani. Aztán ha kész a program akkor úgy mint a háznál lehetnek benne hibák, ki kell javítani őket, vagy esetleg új funkciók kellenek bele vagy változatatni kell dolgokon. Tehát egy programot is karban kell tartani mint egy házat.

2020. nov. 16. 11:30
 5/44 anonim ***** válasza:
75%

Egy programozó nem csak programoz, sőt, az idő kisebbik részét teszi ki a konkrét programírás.

Egy programozó:

- Megtervezi az algoritmust vagy adatbázist vagy egy adott funkció működését

- Egyeztet a csapattal, a főnökkel és/vagy az ügyféllel

- Dokumentációt ír

- Teszteket ír, tesztel

- Hibát keres, javít

- stb

2020. nov. 16. 12:21
 6/44 A kérdező kommentje:
Csak nem tudtam, mit csinálnak. Nem is értem, hogy ennek hogy lehet piaca. Nem kell állandóan új programokat írni. Engem érdekelne, ha kreatív munka, pl. egy játékfejlesztés. Állítólag sokat lehet keresni programozással.
2020. nov. 16. 14:27
 7/44 anonim ***** válasza:
71%
Ha ilyen szinten vakon vagy ehhez a világhoz, akkor inkább engedd el.
2020. nov. 16. 14:33
 8/44 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell állandóan új programokat írni."

De kell. Ez kb. olyan kijelentés volt, mint "nem kell állandóan új autókat fejleszteni". Egyrészt mindig lehet fejleszteni valamit egy programon, másrészt egyedi megrendelések is vannak.

2020. nov. 16. 14:41
 9/44 anonim ***** válasza:
80%
A 7-essel értek egyet, ha így gondolod akkor tényleg válassz más érdeklődési kört.
2020. nov. 16. 14:44
 10/44 A kérdező kommentje:
9, sosem tanultam számítástechnikát, de lehet, hogy jó lennék benne. Aki nem tanult ilyet, az nem tudhat róla sokat. A matematikát szeretem, de a számítógép nekem mindig unalmasnak tűnt.
2020. nov. 16. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!