Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Bárki lehet programozó ha...

Bárki lehet programozó ha elég szorgalmas?

Figyelt kérdés
Persze ha valakit nem annyira izgat a téma, vagy csak a pénz miatt választja, valószínüleg nem lesz jó szakember, de ha elég szorgalmas akkor átlagos fizetésért el lehet tengődni programozóként?
2020. nov. 14. 13:15
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
27%

20: Amiket soroltál, azokat nem programozók készítették.

Attól, hogy én tudok hegeszteni, úgy, ahogy, még nem leszek lakatos, sem hegesztő. Aki csempét rak az sem lesz hidegburkoló és aki polcot fabrikál, az sem válik asztalossá.

A BKK botránya éppen azt mutatta meg, hogy a kontárok mindig kontárok maradnak.

Aki azt állítja, hogy programozó bárkiből lehet, pusztán azért, mert a programozók negyven-ötven, netán hatvan-hetven százaléka a munkaideje nagyobb részében felszínes, sekélyes munkát végez, az egyszerűen földbuta.

2020. nov. 15. 11:41
 22/44 anonim ***** válasza:
93%

Persze, hogy proginfón vagy (volt) a lemorzsolódás.

Kőkeményen kértek számon egy csomó matekos tárgyat. A számonkérés ezen mélysége is totál felesleges volt, ahogyan a matekos tárgyak ilyen magas darabszáma is. Jó-jó, erősíti a logikus gondolkozást; jó-jó, az informatika bizonyos területeihez kell. De......

Úgy hallottam, hogy anno még a programozós tárgyak egy része is úgy nézett ki, hogy az algoritmus helyességének bizonyítását kellett bebiflázni. Például a programozási tételekét.

Eközben magát a kódolást közel se elég mélyen tanították. Meg amit tanítottak belőle, az is ezer sebből vérzett.

Most ez kinek jó, de komolyan? Túl kell élni az embernek pár kőkemény évet, amit nem igazán élvez. Kinek jó ez?

Inkább legyen valamennyivel lazább, sokkal-sokkal gyakorlatiasabb és a nappalisok menjenek mellette 20-30 órában gyakornokoskodni. Többet ér. És hadd éljenek meg egy kicsivel kevesebb és enyhébb gyomorgörcsöt.

Igen, elvégezte a töredéke - de aki nem, az is programozóvá vált sok esetben.

Mára azért más a helyzet. Legalábbis az ELTE-IK-n, legalábbis a 2018-as tantervben.

2020. nov. 15. 11:46
 23/44 anonim ***** válasza:
87%

21

Neked milyen projektjeid vannak fent GitHub-on? Megmutatod őket?

Hogyan oldasz meg egy Harkerrank (LeetCode, CodeWars, stb) feladatot C-ben vagy C++-ban? Biztosan 100%-os helyességű, rövid és maximálisan optimális kód születik.

2020. nov. 15. 11:48
 24/44 anonim ***** válasza:
73%

"Humán szakokon a néhai gólyák úgy fele időben lediplomázik. A reál szakokon már nem ilyen szép az arány, de a legdurvább a helyzet a progterveseknél. Ott időben nem jut célba csak százból hat-hét emberke."

És akkor mi van, ha kevesen diplomáznak tanterv szerinti időben? Ugyan úgy elvégzi a döntő többség, csak maximum csúszik 1-2 félévet, na bumm, és? Én még diák koromban volt hogy SZÁNDÉKOSAN csúsztam egy fél évet (nem indult keresztfélévben mesterszak, én pedig mentem volna) és egyáltalán nem én voltam ezzel egyedül így.

2020. nov. 15. 12:51
 25/44 anonim ***** válasza:
31%

"Ugyan úgy elvégzi a döntő többség,"

Nem végzi el a többség, még harmada sem. Szó sincs erről.

Az meg téged minősít, hogy a saját esetedet próbálod általánosítani.

2020. nov. 15. 13:13
 26/44 anonim ***** válasza:
0%

"Igen, elvégezte a töredéke - de aki nem, az is programozóvá vált sok esetben."

Én meg ötvös művész vagyok, sok esetben. Vagy világhírű filmrendező.

2020. nov. 15. 14:20
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

26

Ne haragudj, de totál azt érzem, hogy te nagyon frusztrált vagy, az egész világra dühös vagy és azt akarod, hogy ami neked nem jött össze, az másnak se sikerüljön.

2020. nov. 15. 14:40
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

"Nem végzi el a többség, még harmada sem. Szó sincs erről."

Figyu, attól mert te feladtad, a többség akkor is elvégzi, ha fejre állsz :D Maximum nem színötös lesz, meg lehet hogy 1-2-3 plusz félévük lesz, de kit érdekel?

2020. nov. 15. 14:45
 29/44 anonim ***** válasza:
96%
A 26-os atti, 50 körüli kiégett kontár. Nem ért el semmit a szakmában és ide írogatja a hülyeségeit egész nap. Ezért van így lepontozva, már bannolták is többször.
2020. nov. 15. 14:47
 30/44 anonim ***** válasza:
0%

28:

Minek, kinek hazudozol?

"Az ELTE 2006-ban harminchárom alapszakot indított el, s ebből harmincnak volt hat félévre kidolgozott tanmenete, egynek-egynek pedig 6+1, 7+1, illetve 8 féléves képzése. Az összesítés szerint a nappali tagozaton indult diákoknak kevesebb mint a negyede végzett az „előírt” határidőn belül.

A Pedagógiai és Pszichológiai Kar diákjai végeztek a leginkább időben, de a hat félév után az ő arányuk sem haladta meg a 40 százalékot. A Bölcsészettudományi, illetve a Társadalomtudományi Kar hallgatóinak harmada, a többi karéinak a negyede-ötöde jutott el időben az államvizsgáig. A programtervező informatikusok haladtak a leglassabban, kevesebb mint 4 százalékuk kapott diplomát."

2020. nov. 15. 14:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!