Bárki lehet programozó ha elég szorgalmas?
Nem.
Ha alkalmatlan erre a hivatásra, akkor hiába szerez diplomát, csak az ideját vesztegeti, nem fogják felvenni sehova.
Vannak szakmák, amiket idővel bárki elsajátíthat a gyakorlatban. A program-fejlesztés -tervezés nem ilyen.
Azért tegyük szívünkre a kezünket és szépen valljuk be, hogy a programozási munkák 90%-ához elég az, ha ismered az adott nyelvet, a kapcsolódó technológiákat valamennyire, makogsz valamennyit angolul és kész vagy folyamatosan tanulni, meg van egy egészséges mennyiségű paraszti logikád.
Egy közepes szintű programozó szinte bárki lehetne, csak hát az emberek többségének a gondolkodási hajlandósága a másodfokú egyenlet megoldásánál felmondja a szolgálatot. Nem azért, mert nem tudnák megérteni, hanem mert nekik ennyi elég volt és nem érdekli őket.
De más szellemi munkákkal is így van: gyakorlatilag majdnem minden egészséges felnőtt alkalmas lenne rá, csak hát általában nem akarják használni az agyukat az emberek, vagy totál hidegen hagyja őket a téma.
Igen, az vagyok. Nem a MIT-en doktoráltam, de van diplomám (nem is egy).
Vagy te most mire célzol? Még egyszer leírom: a fejlesztési feladatok 90%-a igazából szöszmötölés, semmi extra tudást nem kíván, nyilván pár év tapasztalat az adott technológiában/témakörben jól jön.
Nyugodtan rácáfolhatsz, de szerintem az iparág döntő többségénél nem elfogórakétákat vezérlő szoftvereket írnak, hanem általában valamilyen adminisztratív munkafolyamatot automatizálnak, ehhez pedig nem kell túl mély háttértudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!