A jelen álláspont szerint melyik a legjobban ajánlható android fejlesztő környezet?
Nem mindegy, hogy mi a célod vele.
A Unity jó cucc, de igazából célszoftvereket (konkrétan: játékokat) lehet vele készíteni. Arra nagyon jó, másra viszint kevésbé ideális. Lehet vele elméletben "sima" alkalmazást is csinálni, csak ahhoz képest indokolatlanul nagy, és erőforrászabáló lesz. Egy játéknál elnézi a felhasználó, ha telefonon 100 mega fölött van, de egy átlagos alkalmazásnak ez már túl sok.
Az Android Studio előnye, hogy ezzel tényleg kicsi és erőforráskímélő alkalmazásokat tudsz készíteni. Cserébe persze többet kell vele molyolni.
Ami még használható alternatíva lehet, az a Flash Builder, bár ugye az kereskedelmi szoftver. (Vagy az FDT, ami lényegében hasonló, csak "szegényesebb".) Ez a Flex frameworköt használja, és - szerintem - jóval könnyebben és gyorsabban lehet fejleszteni vele. Cserébe viszont a telefonon telepíteni kell hozzá az Adobe Air platformot.
De ha miller vagy, és emellett még szereted a Pascalt, akkor az újabb Delphik is képesek Androidra fordítani. Én éveken át Delphiztem (most a Lazarus az elsődleges fejlesztőeszközöm), de ami az Androidos irányukat illeti, hááát... az is akkora, mint egy ház, és nem ritkák a "misztikus" kompatibilitási problémák.
Szerintem egyertelmuen Android Studio ha nem jatekokrol van szo. Ha jatek, akkor Unity is jo, ha pont olyan jellegu, amivel ki tudod hasznalni a kepessegeit.
Az App Inventor egy vicc, az arra van, hogy ossze tudjal legozni valami appnak kinezo valamit. Kb. annyi, mint a Scratch, gyerekeknek allitolag jo, de en nem hiszek benne.
A nyelv meg kerdeses, ha mar ismered a Javat, vagy mashoz is akarod hasznalni, akkor azt ajanlom, egyebkent a Kotlin az ajanlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!