Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen fejlesztői környezet...

Milyen fejlesztői környezet jöhet számításba?

Figyelt kérdés

Nos. Régebben, ami tizen x évet jelent, foglalkoztam programozással, igaz csak amatőr szinten, akkor Delphi 7-ben készítettem pár adatbázisos programot saját részre. Azóta szinte egyáltalán nem foglalkoztam a témával, így a fejlesztéseket sem követtem egyáltalán.

Nemrégiben újra felmerült bennem az igény egy nyilvántartó programra, azonban úgy tűnik ezt már nehézkes lenne Delphiben megírni, példának okáért a Database Desktop win10 alatt el se indult, nem is meglepő módon.

A kérdésem az, mit javasolnátok a program megírásához? Előre láthatólag 5-6 táblás adatbázis lesz, a program egy eszköz nyilvántartó, tudnia kell rekordot felvenni, szerkeszteni, törölni, fotókat kezelni, szóval semmi extra. Mindezd csak a saját gépemen egy példányban.

Bocsi ha hülye a kérdés, csak egy irány érdekelne, hogy melyik úton érdemes indulni, a többit megoldom.

2020. febr. 22. 10:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A C#-ot és a Visual Basic-et ismerem azok közül mindkettő jó rá.

Meg merem kockáztatni, hogy erre egyébként van kész ingyenes megoldás is, de nem tudok ilyet mondani. Olyasmire keress rá, hogy "free inventory management apps"

2020. febr. 22. 10:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez simán abszolválható delphi 7-ben, kb. egy egész napot igényel. Adatbázis kezelő meg végképp nem kell hozzá. NoSQL rulez.
2020. febr. 22. 10:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy még MS Access-ben is megoldható, én utánanéznék.

De van Delphiből korszerű, free verzió: [link]

Pascal vonalon maradva szóba jöhet még a Lazarus is: [link]

Esetleg a pure Free Pascal classic IDE-vel: [link]

2020. febr. 22. 11:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a Delphit ismered, akkor Lazarus.

Támogat MySQL-t, meg SqLite-ot is, és mai cucc, szóval kompatibilitási problémáid nem valószínű, hogy lesznek. ;)

2020. febr. 24. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!