Hogy használjam a Commodore-64 emulátort?
A feladatom az, hogy fel kell telepítenem egy C64 emulátort, és ebben kell egy alap BASIC programot írnom. Kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan valósítsam meg? Letöltöttem már mindent, de valamiért nem működik, nem tudom beleírni a programom kódját. Kérlek, segítsetek!
(A feladat egyébként az, hogy egy adott szöveget kell kiírni annyiszor, ahányszor a user akarja:
PRINT "HANYSZOR AKAROD KIIRATNI?"
INPUT A
FOR I=1 TO A
PRINT "SZOVEG"
NEXT I
)
Válaszaitokat előre is köszönöm! :)
Ó, köszönöm szépen! :)
Bocsássátok meg a tudatlanságomat, de csak ma kezdtem el vele ismerkedni, és ez egy nagyobb feladat volt, ezért még sokat nem tudok.
Utolsó kérdésem: amikor bekéri az A-t az INPUT-tal, akkor megszokott az, hogy egy kérdőjelet látok?
Ha elegáns akarsz lenni akkor nem teszel kérdőjelet a print utáni idézőjelbe, így nem lesz két kérdőjeled és ugyanitt ha az utolsó idézőjel mögé pontosvesszőt írsz akkor a gép által kitett kérdőjel egyből a szöveg mögé kerül:
5 print"hanyszor akarod kiiratni";
10 input a
.
.
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!