Hogyan használjam ezt a powershell scriptet?
Engedélyeztem a PS scriptek futtatását, viszont a html-lel nem tudom mit magyaráz. Mindenképpen kell hozzá?
Egy olyan, win7-en futtatható fájlt szeretnék, mely külön program nélkül (böngészőt is kizárva) magic packetet küld egy MAC-IP párosnak.
1. letöltöd
2. jobbklikkelsz a letöltött scriptre, Tulajdonságok, bepipálod alul hogy Tiltás feloldása, és OK-t nyomsz
2. megnyitod powershellt abban a mappában, ahova letöltötted
3. az általad linkelt oldalon található példák egyike szerint beírod a powershell ablakba a parancsot. (semmi köze a HTML-hez, csak az van kiírva, azok Powershell parancsok). A sor elejére rakjál ".\"-t (idézőjelek nélkül).
4. ha az előző lépésben reklamált hogy not digitally signed, írd be ezt a parancsot
Set-ExecutionPolicy -Scope Process -ExecutionPolicy Bypass
vagy: Set-ExecutionPolicy RemoteSigned (ehhez rendszergazdai powershellt kell indítani)
és mindkét parancsnál ha kérdez valamit nyomj A betűt, majd entert.
Persze csak ha megbízol a powershell scriptben amit letöltöttél.
Köszönöm a válaszod, így már értem. :)
Még egy kérdés: Magába a fájlba bele lehetne írni ezt a parancsot, hogy ne kelljen külön batch-et írnom hozzá?
Egy gép felébresztéséhez számomra praktikusabb lenne, ha csak egy fájlra kéne klikkelni, és nem kéne kettőt egymás mellett tartani sem.
Bocsi, az előző válaszomban baromságot írtam a fájl elindításával kapcsolatban, nem működik úgy ahogy írtam. Viszont ha úgy szeretnéd használni, hogy a fájlba vannak égetve az adatok, akkor úgy kb. ugyanaz.
Írd be a Send-WOL.ps1 fájl utolsó sorába a parancsot (.\ nélkül), pl.
Send-WOL -mac 00:11:32:21:2D:11 -ip 192.168.8.255 -port 7
és aztán futtasd így: .\Send-WOL.ps1 (nem kell már semmit sem utána írni), vagy kattintással is, ha a powershellhez van társítva
Köszi a válaszod, sajnos nem akar sikerülni.
próbáltam -port 7-tel, port-9-cel, vagy épp enélkül, fájlba írva, powershell-ben, de sehogyan sem működik. Holott a szokásos módon ébred a gép. Szerinted mi lehet a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!