Érdemes elkezdenem programozást tanulni teljesen az alapoktól 25 évesen?
"Tudod, végigszenvedted (az msc-t is minek? Minek? Minek? Minek????????)"
Már aki szenved. Te mondjuk még vinnyognál is.
Más meg PhD-zik MSc után. Te önerőből az első két félévet nem lennél képes abszolválni.
Nekem meg 2cm-vel hosszabb a fütyim :DDDDDD
Jajj, srácok, kezd ez nagyon szánalmas lenni :DDDDDD
Nőként egyáltalán nincs fütyim.
Csak az szomorú, hogy sokaknak lenne esélyük szoftverfejlesztőnek átképezni magukat, csak a fórumokon arrogáns, megkeseredett, 0 életű emberek vezetik félre őket...
"Hol? Én túl vagyok 2 féléven, elsőn 4-es, másodikon kb 3,5 átlaggal."
Tegyük fel, hogy igaz amit írsz.
1. Mégis olyan hülye vagy, hogy fel sem fogod az egyetemi tanulmányok lényegét.
2. Négyes tanulmányi eredménnyel az egyetemet gyalázod, és a codecool-t isteníted.
Büdös ez, de nagyon.
Volt szerencsém olyanokhoz, akik, bár végig nyomták, még sem értették meg, hogy mit ér az amit egyetemen tanultak, de olyanokhoz még soha, akik egy simlis, lehúzós céget ajnároztak volna.
"Csak az szomorú, hogy sokaknak lenne esélyük szoftverfejlesztőnek átképezni magukat, csak a fórumokon arrogáns, megkeseredett, 0 életű emberek vezetik félre őket..."
Aki rájuk hallgat, annak úgy kell! :D
Én is nő vagyok amúgy, de az ilyen fórumokon csak vinnyogva röhögni tudok.
Annyi rosszindulat van az emberekben, hogy vagy sírsz, vagy kiröhögöd, de komolyan venni? Ugyanmár!
Nézd meg mit izzad itt ez is, hogy bizonygassa, hogy az egyetem a császárkirály hely, ami nélkül egy senki a másik. És teszi mindezt olyan alpári alacsony IQ-val, hogy ha nem névtelen lenne, a saját egyeteme csapná ki, mert nem üti meg a minimumot sem emberileg.
Mi fontos egy junior pozícióhoz?
Ha lényegében érted egy nyelv szintaktikáját, alapjait és össze tudsz rakni egy hello world szintű programot, ami adatbázishoz csatlakozik (persze egy alap adatbázist is össze tudsz rakni).
Népszerű framework-kel tudsz ui-t készíteni, az kommunikál a back-enddel, alapvető authentikáció, egyszerű API összerakása.
Tudd a clean code alapjait, igényesen írj kódot, ismerj 4-5 design patternt.
Verziókezelő használata.
Ennyi.
Most telóról, hevenyészetten írtam le.
Ezt egy dolgozó, 25, 30, 35 éves ember vajon hol tanulja meg a legegyszerűbben úgy, hogy mellette a szeretteivel és az egészségével is tud törődni (ami a karriernél fontosabb)?
Az egyetemen meg kb a fentiek azok, amiket nem tanítják meg rendesen...
Egyébként én pl szeretek tanulni, érdekel a dolgok háttere is és az az ember vagyok, akit még a diszkrét matek is tud érdekelni (valamennyire) meg az analízis definíciók magolásában is lát némi hasznot.
De ettől még azt állítano, hogy az egyetem az isten, demagóg szöveg.
Főleg ismerve az elavult tananyagot, a túlzott elméletorientáltságot és azt, hogy kiöregedett (eredetieg matematikus) tanárok oktatnak, akiknél estin a hallgatók zöme maga is jobban érti az anyagot...
"Az egyetemen meg kb a fentiek azok, amiket nem tanítják meg rendesen..."
Az egyetemnek nem az a dolga, hogy belőled egy színvonaltalan codemonkey-t képezzen, hanem az, hogy szakemberré válj, aki képes bármilyen feladatot megoldani.
Az amiről te írsz, az a felszín felszíne. Ha nekem az lenne a munkám, inkább elmennék búvároktatónak vagy kertésznek.
"szakemberré válj, aki képes bármilyen feladatot megoldani."
Ezt egyetlen egyetem se adja meg. Még az orvosi sem az orvosoknak :DDD
Hjaj, álom, édes álom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!