Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nyáron elkezdeném tanulni a...

Nyáron elkezdeném tanulni a Python nyelvet?

Figyelt kérdés

Kérdésem az lenne, hogy melyik a jobb/effektívebb.

1, könyvet elolvasva pl(chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/ [link]

2, internetes videókból pl( [link]

Kinek melyik vált be? Melyiket ajánlanátok és miért?

2019. jún. 1. 18:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
Kezdd el a könyvet, értsd meg és csináld végig. De ez a jó link: [link]
2019. jún. 1. 20:59
 2/11 anonim ***** válasza:
71%

Én C#-ot könyvekből tanultam, már inkább netről, de ugyanúgy az írott anyagokat szeretem. Nagyjából kitapasztaltam, mely oldalak segítenek sokat.

Tudom, másik programozási nyelv.

Én jobban szeretek írott anyag alapján, olvasva, a saját tempómban haladni.

2019. jún. 1. 21:13
 3/11 anonim ***** válasza:
79%

A W3-nak kiváló oktató oldala van Python-hoz:

[link]

2019. jún. 1. 21:47
 4/11 anonim ***** válasza:
13%

Kizárólag angolul, hulladék az összes oldal, amiben magyarul vannak a változó- és függvénynevek. Az alapokra teljesen jó a codeacademy (regisztráció után 7 napig ingyenesen hozzáférsz a pro anyagokhoz), sololearn.

Udemy tele van olyan python3 kurzussal, aminél valami kis mini projektet is megcsinál közben, belenézel a 3 legmagasabbra értékeltbe és az egyiket vedd meg, mikor le lesz értékelve (hetente van kb akció, hogy 130-15 euró egy komplett kurzus).

Ha nem tudod angolul megtanulni, felejtsd el az egészet, mivel minden problémára van gyakorlatilag már megoldás stackoverflow-n, a dokumentációk angol nyelvűek, mindenre gyakoratilag angolul fogsz választ találni és alapvetően az angol a programozás nyelve is.

2019. jún. 2. 09:05
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem tudsz angolul attól még a magyar anyagokat végig tudod csinálni. Attól, hogy magyarul van még nem jelenti azt, hogy hulladék.

Abban egyetértek az előttem szólóval, hogy előbb-utóbb falakba fogsz ütközni, mert dokumentációk és az anyagok nagy része kizárólag angolul elérhető. Ráadásul az olyan oldalak, min a StackOwerflow másodpercek alatt a segítségedre tud lenni.

Ha valamit nem értesz az egyik anyagból, akkor keress a neten más forrásokat ahol más módon magyarázzák el az adott problémát és ott jobban megérted.

2019. jún. 2. 13:37
 6/11 anonim ***** válasza:
35%

Az a baj utolsó, hogy ezek az anyagok magyar változóneveket használnak például, gusztustalan és nem clean.

Alapvetően aki nem tud angolul, ne programozzon, mert az első nagyobb problémánál falba fog ütközni, nem lehet érdemben fejlődni aztán. Írogathatja persze a kis for ciklusokat meg biztos összejön terminálban egy akasztófa is akár, de bármi komolyabb, pl. GUI-nál meghalt, mert nem fogja a dokumentációt érteni. Igen az elején baromi kellemetlen nem magyarul csinálni, de ha akárki érdemben akar valamit kezdeni a programozással, másképp nem érdemes belekezdeni.

2019. jún. 2. 14:17
 7/11 anonim ***** válasza:
64%
Szakadok. :D A C# könyves komment a leghasznosabb, aminek még úgy messziről sincs köze a Pythonhoz, a többi meg 0-40%-on áll. :DD Vicc.
2019. jún. 2. 14:53
 8/11 A kérdező kommentje:
Utolsó ezt remélem nem nekem írtad mivel én mindenkinek zöldet adtam.
2019. jún. 2. 16:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha már ennyire köze van a programozási nyelvnek magának ahhoz, hogy könyvbők vagy videóból tanulja az ember, megnyugtatlak: a Python-t is írott anyagok alapján kezdeném tanulni.

2019. jún. 2. 20:44
 10/11 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Én éppen az általad linkelni próbált könyvből kezdtem el tanulni a Python nyelvet. :)

2019. jún. 9. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!