Elég pongyolán fogalmaztad meg, hogy milyen program elérése a célod. A kód alapján nem igazán ismered az if és a while ciklusokaz, érdemes lenne azokat átnézned először.
2019. máj. 19. 23:14
4/9 tabaki válasza:
Igaza van #3-nak, szerintem némi halavány sejtésen kívül nem tudod, mit csinálsz. Közbevetvén, hogy én sem értek a Pythonhoz, itt van néhány próbálkozásom, kisebb-nagyobb eltérésekkel:
Csak most tűnt fel, hogy a múltkor gyakorlatilag a mostani utolsóval azonos programot írtam a kérdésedre, amely egyszer már megoldotta ugyanez a problémát. Éppenséggel abban is megfigyelhetted volna a while működését.
2019. máj. 20. 02:01
6/9 anonim válasza:
tabaki linkjei nálam nem nyílnak meg, úgyhogy berakom a sajátomat. Lehet, hogy ugyanaz lesz :)
Egy while ciklus addig jár körbe-körbe míg a válasz quit vagy continue nem lesz.
Ha megjött ez a válasz, akkor egy if, elif szerkezettel lehet ellenőrizni, hogy a válasz az 1-es vagy a 2-es.
És annak megfelelően kiírni, amit szeretnél.
2019. máj. 20. 09:47
7/9 A kérdező kommentje:
#6 köszönöm a válaszodat !
2019. máj. 20. 09:57
8/9 tabaki válasza:
A Hastebin elmehet a búsba, pedig direkt azért választottam, mert a Ghostebinnel pórul jártunk a minapi kérdésednél... Mindegy, legalább az említett utolsó változatomat bemutatom egy megbízhatóbb helyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!