Van lehetőség arra hogy valaki programozással keressen pénzt végzettség nélkül? Tegyük fel valaki eddig nem programozással foglalkozott, de otthon és tanfolyamokon megtanult néhány programozási nyelvet? Mennyi esély van rá hogy kap munkalehetőséget?
30: Olvasd végig a teljes kérdést és próbáld meg értelmezni is, mielőtt válaszolsz, ha már így belelendültél. Innen folytasd:
"Tegyük fel valaki EDDIG NEM programozással foglalkozott, de otthon és tanfolyamokon megtanult néhány"
Front-end fejlesztőt keres, magyar cég, (nem véletlenül) angol nyelvű hirdetésben:
" Requirements:
3+ years of work experience in front-end development
Very good English skills, at best some German skills
Good knowledge in JavaScript /TypeScript, Angular or React.js, CSS and development tools
Experience of programming in a team
High awareness of code quality (clean code) and software design (e. g. design patterns, modularization, automated tests)
Interested in agile processes
Good university degree (at least Bachelor’s degree) in (business) computer science, engineering economics, sciences, economics, mathematics, or equivalent studies
Internship or long-term programming course during studies
Interested in mentoring others
Interested in UI design
Interested in logistics
Strong analytical and conceptual skills
Highly willed to learn and familiarize with new topics
Capability of working independently and autonomously after adequate training period
Flexibility
Precise, careful and constant way of working"
Ha esetleg valakinek nem tűnt volna fel, nem csak diploma, de nem is akármilyen az elvárás, pedig csak egy szutyok front-end állásról van szó.
Igen. És nézd meg mellette a többi 1000 álláshirdetést. Persze 1-1 hirdetést ki lehet ragadni, ahova nem kell végzettség, de a többséghez kell.
És hiába pontoztok le. Youtube videókból nem leszel sohase programozó.
" pedig csak egy szutyok front-end állásról van szó."
Paraszt.
32:
"Good university degree (at least Bachelor’s degree) in (business) computer science, engineering economics, sciences, economics, mathematics, or equivalent studies"
;)
33. Könyörgöm, olvasd el a kérdést... "Youtube videókból nem leszel sohase programozó." Programozni othhon ÉS tanfolyamokon tanultam, de egyetemi végzettségem nincs. Nem szeretném otthagyni a munkahelyem hogy egyetemista legyek, még levelezőn se, mert nem lenne elég energiám ahhoz hogy mind a kettőbe 100%-ot belefektessek. Saját tempóban szeretek tanulni, és csak akkor lépnék a következő szintre ha már van egy biztos alapom. Angollal nincs problémám, ha erre gondoltál, felsőfokú nyelvvizsgám van belőle amit gimis éveim alatt szereztem.
Ugyanakkor beismerem a kérdést se pontosan tettem fel, mert:
Elsősorban maradnék villanyszerelő, DE szeretnék programozást is belevinni a dologba úgy, hogy saját rendszereket alakíthassak ki, saját szoftvert fejlesszek, mindent az elektronikára alapozva. Egy példa: tegyük fel, hogy én egy olyan rendszert szeretnék megalkotni, ami egy klímaegységgel, és egy fényforrással dolgozik. A rendszer alapvetően napenergiával működik, de amennyiben az nem elérhető, akkor a vezetékből kap áramot. Tudja, hogy mennyi az idő, és azt is hogy hány fok van odabent. Ha egy bizonyos hőfoknál magasabb a hőmérséklet, akkor bekapcsol a klíma, és addig működik, amíg az optimális hőmérsékletet el nem érjük. A fényforrás pedig automatikusan működjön este 8 és 9 között. Egy ilyen rendszer kiépítéséhez nem kell a NASA-ból idehívni egy kutatócsoportot, de én ezt egy 5 évvel ezelőtt nem lettem volna képes felépíteni. Ez itthon működik hátul az istállóban. Ehhez készítettem egy programot amivel bent a számítógépemről is tudom irányítani a dolgokat.
Ugyanakkor nem tudom, hogy ezzel van-e lehetőségem pénzt keresni úgy, hogy nincs egyetemi végzettségem. Láttam olyan álláshirdetést ahol otthonról kellett volna kódolni főként Java programokat, de ehhez szigorúan követelmény volt a munkatapasztalat és a diploma. Még egyszer hangsúlyoznám, hogy nem ebből fogok meggazdagodni, és nem akarom magam bezárni a 4 fal közé, de ha lenne olyan lehetőség amivel egy kis extra bevételt tudnék szerezni, akkor arra nem mondanék nemet. Szóval elnézést szeretnék kérni még egyszer amiért pontatlanul és hiányosan fogalmaztam meg a kérdést.
37: Téged ilyen munkahelyre felvenni diploma nélkül soha nem fognak. Eleve nem tehetik meg, mert a minőségbiztosítási rendszerük nem teszi ezt lehetővé.
Annyit tehetsz, hogy ilyeneket kigondolsz, termékké fejleszted és eladod annak, akinek szüksége van rá.
Javaslom, még nézz utána a PLC programozásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!