Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van lehetőség arra hogy...

Van lehetőség arra hogy valaki programozással keressen pénzt végzettség nélkül? Tegyük fel valaki eddig nem programozással foglalkozott, de otthon és tanfolyamokon megtanult néhány programozási nyelvet? Mennyi esély van rá hogy kap munkalehetőséget?

Figyelt kérdés
Python, JS, C, C#, C++

2020. jún. 21. 21:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:

Olvasd tovább!

"...vagy azzal egyenértékű tudás és tapasztalat".

Érdemes a teljes képet nézni, mert így csak hazudsz magadnak.

2020. jún. 28. 11:54
 22/61 anonim ***** válasza:
50%

16!

"Mit tudsz, makarónit főzni, krumplit hámozni?"

Előző munkahelyemen a friss egyetemisták pár hét alatt leléptek. Mellékesen megkaptam, hogy mentoráljam őket. Érdekes módon, ameddig ott voltam, egyikük sem húzott el.

Van pár éves projectvezetői tapasztalatom is. Kevés olyan PM van, aki (több területen) is részt vett a fejlesztésben. Ennek köszönhetően mindig meg tudtam növelni egy csapat hatékonyságát.

Hiába zseniális programozó valaki, hogy egy számára kevésbé ismert területen kell megoldanie egy feladatot, akkor rossz algoritmust fog kitalálni és lefejleszteni. Szerencsére dolgoztam tényleg nagyon jó programozóval, aki felismerte ezt és segíséget kért. Én nem tudtam volna olyan szinten leprogramozni, ő viszont megspórolt legalább egy hét felesleges munkát.

És tudok szólni akkor is, amikor feleslegesen kezdi el fejleszteni a függvényeit, mert a környezetben ezek megtalálhatók, csak nem tudott róla.

Volt olyan esetem is, amikor megkérdeztem egy végzős egyetemistát, hogy egy adott feladatra milyen matematikai megolás létezik. Az volt a válasza, hogy szerinte erre nincs megoldás! Aztán 2 perc alatt megtaláltam a 3 soros kódot, amit újabb 2 perc alatt sikerült is megértenem. 15-20 perc alatt megszültem volna magam is, ha nem találok rá.

Van néhány durva prog-matos ismerősöm. Ők tényleg csuklóból vágják mindenre a megfelelő matematikai megoldást. De ők a programozók 1-2%, a feladatok pedig 1%-ban sem igénylik ezt a tudást.

2020. jún. 28. 12:13
 23/61 anonim ***** válasza:

"Érdemes a teljes képet nézni, mert így csak hazudsz magadnak."

Az esetek 99%-ban ez nem szerepel. :). Nem véletlenül...

2020. jún. 28. 12:32
 24/61 anonim ***** válasza:
35%
Lehet ezen órákat vitatkozni, de a Youtube-s tudás sose lesz egyenértékű az egyetemen megszerzett tudással, és nagyon remélem, hogy Ti se gondoltok mást. :).
2020. jún. 28. 12:35
 25/61 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez volt a kérdés. Az volt a kérdés, hogy kereshet-e vele pénzt. És a válasz, igen. Lehet vele állást találni és pénzt keresni.
2020. jún. 28. 12:42
 26/61 anonim ***** válasza:
25%

"Az volt a kérdés, hogy kereshet-e vele pénzt. És a válasz, igen."

A kérdés az volt, hogy mennyi az esély rá, hogy állást talál és pénzt keres vele. Hát ennek esélye elég csekély, még enyhén szólva is. Persze ennek is előfeltétele egy legalább két éves intenzív önképzés és az, hogy a vetett mag termékeny talajra hulljon, mert azzal az ismerettel, amivel az átlag hobbi programmerek birnak, még a sufni 2000 Bt sem lesz rá kiváncsi, havi nettó minimálbérért, 4 vagy 2 órára bejelentve sem.

A teljes képhez meg hozzá tartozik az is, hogy vannak diplomás emberek, nem kevesen, akik nem találnak ezen a területen munkát, még hangsúlyozottan szolid fizetésigény ellenére sem.

2020. jún. 28. 12:58
 27/61 anonim ***** válasza:
25%

"A teljes képhez meg hozzá tartozik az is, hogy vannak diplomás emberek, nem kevesen, akik nem találnak ezen a területen munkát, még hangsúlyozottan szolid fizetésigény ellenére sem."

Ez meg már a közel hazugság kategória. Aki ma IT területen diplomával nem talál állást, az egy blfsz.

2020. jún. 28. 13:00
 28/61 anonim ***** válasza:
#27: Pont elég, ha messze laksz Budapesttől és nem akarsz odaköltözni. Lehetsz akármilyen jó, a cégek többségénél nem működik a távmunka. Ha megnézel egy álláskereső oldalt, a hirdetések 90%-a budapesti állásról szól.
2020. jún. 28. 13:05
 29/61 anonim ***** válasza:
50%

"Pont elég, ha messze laksz Budapesttől és nem akarsz odaköltözni. "

Programozóról beszélünk tudtommal. Tehát van internete, gépe és nem talál munkát? Azt jelenti, hogy:

1. nem beszél angolul

2. nem vállalkozó

3. nem tud egyedül doglozni remote projekten

4. de nem is költözik, ha már életképtelen

és aztán a körülményeket okolja, hogy nincs munkája.

Nekem ez kimeríti a blfsz fogalmát. Neked nem?

2020. jún. 28. 13:11
 30/61 anonim ***** válasza:
90%

"Van lehetőség arra hogy valaki programozással keressen pénzt végzettség nélkül?"

Van. Néhány egyetemi évfolyamtársam ott hagyta az egyetemet, mert elhelyezkedett és egész jól elvannak. Viszont fontos kihangsúlyozni a NÉHÁNY szót, tehát a többség azért szerez egy BSc diplomát (mérnökinformatikus vagy programtervező vagy gazdaságinformatikus) minimum.

"Tegyük fel valaki eddig nem programozással foglalkozott, de otthon és tanfolyamokon megtanult néhány programozási nyelvet. Mennyi esély van rá hogy kap munkalehetőséget?"

Konkrét valószínűséget nehéz mondani erre, de található NÉHÁNY élő példa erre, szóval nem lehetetlen.

2020. jún. 28. 13:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!