Egyetemre készülök, programtervezői szakra, van valamk amit tudok előtte gyakorolni itthon?
"nálunk kimondottan jobban hasonlít egy matekszakra"
Azért, mert ez még mindig a Computer Science képzés, aminek csak egy szelete a programtervezés. Azért ez a neve, mert sokkal népszerűbb mintha úgy hívnák, hogy számítástudomány (vagy valami hasonló). A számítógépek eredeti célja a matematikai számítások elvégzése volt, programokat is ezért írtak. Ez a szak ennek a hagyatékán próbál meg programozókat képezni.
#15 Lol. Igen, a HTML és a CSS lesz a legnehezebb, érdemes ezekre fordítani a drága idejét. Még véletlenül se matekot tanuljon, mert az az előbbiekkel ellentétben kisujjból kirázható, és ne tanuljon programozni, nem fontos a karrieje szempontjából, minden melóhoz tapasztalatlanokat keresnek.
A HTML még mindig nem programozás.
#16 rávilágítanál, hogy hol írtam az, hogy a HTML programozási nyelv? Mert fogalmam sincs, hogy ez hogy jött ide a válaszodba.
Nálunk aki megcsinálta egyetemen az első hetekben a nagy web beadandót, ezzel biszonyítva, hogy jól vágja a HTML/CSS-t, az mentesült az órák látogatása alól. Magyarán egy tárggyal kevesebbet kellett látogatni és felszabadult heti plusz 4 órája a matekot tanulni. (ELTE)
És mivel a hallgatók csak egy kis hányada élt ezzel a lehetőséggel, talán még sem olyan bravúrosan tanítják középiskolában.
#18 vagyok. Pont azért írtam egyébként a HTML/CSS-t, mert azt egyetem előtt már sok helyen előfordul, így illene tudni, ha lemaradása van, akkor behozhatja. De mint írtam, a gyakorlat azt mutatja, hogy mégsem merik bevállalni a HTML beadandót.
Egyébként, mielőtt acsarkodnál, kedves #16-os én pont az ellenkező irányból közelítettem meg a kérdést. Én direkt a könnyű, érdekes, otthon elsajátítható dolgokat akartam ajánlani tudatosan a kérdezőnek, hogy kellő motiváltsággal vágjon neki és ne a lelombozó, nehezen emészthető matekkal stresszeltesse be magát. Az ideje ígyis-úgyis annyi marad, akár matekot, akár az átlalam említett dolgokat kezdi el tanulni. Szóval mielőtt másokat minősítesz, gondolkodj, hogy nem csak a te nézőpontod lehet életképes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!