C#-ot tanulunk iskolában de nagyon lassan haladunk hol tudnám ezt itthon is gyakorolni?
Forrásokra lennék kíváncsi, honnan érdemes kinek mi vált be?
Nézegettem de nem tudom mi alapján döntsek.
Ezeket találtam:
https://www.youtube.com/watch?v=GhQdlIFylQ8&t=281s
https://www.youtube.com/watch?v=JsLEG9WXCDk&list=PL8l6M-0GWN..
Egyáltalán érdemes még elkezdeni a C#-ot? Van annak jövője mire én munkába állhatok?
Könyvet nem szeretnék köszönöm, utálok olvasni. :D
Pretty much ennyi a SoloLearn kicsit kevésnek tűnik.
"Könyvet nem szeretnék köszönöm, utálok olvasni. :D"
Az a te bajod. Pedig a szakkönyvek nagyon jók. Ráadást angolul! :) Mikor még a nyomda melege érezhető a PDF-en. :D
"Egyáltalán érdemes még elkezdeni a C#-ot? Van annak jövője mire én munkába állhatok?"
Ne erre alapoz. Nincs értelme egy nyelvet megtanulni. Ha érted a logikát és a paradigmát, akkor egy új nyelv megtanulása cirka 2-3 hét. Másrészről, ha még is más nyelv kellene mikor munkába álsz: meg tanulod azt.
Harmadrészt, hogy "van-e jövője" meg nettó hülyeség. C nyelv is 30 éves, és mai napig használják. COBOL még öregebb és használják.
- Temették már a PHP-t, mikor weboldalak 80%-a abban van írva, így nyilván nem lehet egy pillanatra mindent lecserélni és mai napig nagyon nyomul.
- Temették már a JavaEE-t is, mert az Oracle nem nyúlt hozzá. Most JakartaEE néven újra indították függetlenül az Oracle-től, és az érintett Java-ok mindenki rá van függve.
10év múlva is lesz Windows. dotNet. Igaz nem a mai formájában, de lesz. És nyilván a C# követi vagy megalkotnak egy újat a C# helyére. (Utóbbit kétlem.)
Nyilván választhatod az egyszerű utat is, de csak akkor hígul a szakma.
Ennek a kérdező színvonalát meg ne kövesd, mert megmutattam pár programozó ismerősömnek, és fogták a fejüket, hogy "én ilyen emberrel nem akarok együtt dolgozni."
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas..
Angol vid. jónak néz ki bár lehet foghíjas (csak 4 óra)
A magyar vid első videójába néztem bele de az részletekbe menően magyarázott.
Az udemyn csak bemutatkozó videókat lehet megnézni, szóval arról nehéz véleményt mondani.
Sololern is regisztrációt kér.
Egyáltalán érdemes még elkezdeni a C#-ot? Van annak jövője mire én munkába állhatok? - Elég komolyan fejlesztik a multiplatform .net core-t pl, de varázsgömböm meg nincs úgyhogy passz...
Könyvet nem szeretnék köszönöm, utálok olvasni. :D - rossz hírem van. Csak az általánosabb dolgokról fogsz találni videókat. A dokumentációk bújását nem igazán lehet elkerülni ha nem nagy általánosságban használt dolgokhoz nyúlsz.
Ennyi önállósággal és ilyen hozzáállással ne erőltesd. :)
A programozás alapja az önálló problémamegoldás, szóval itt el is véreztél. A C# az egyik legnépszerűbb programozási nyelv ma, végtelen mennyiségű oktatóanyag van hozzá, nem egy helyen a felhasználók által értékelve, pl. udemy, youtube.
HA olvasni nem szeretsz, újfent fölösleges ezt erőltetni, magát a kódot is olvasni kell, a dokumentációt, szakmai fórumokat, stackoverflow-t szintén.
A C#-ot én nem tanulnám már! Meg most is csak kényszerből tanulom, mert az állami iskolák ráerőszakolják a diákokra, mert ....-k!
Ha már C# akkor helyette Java, vagy Python!
A C# csak a Microsoft hívőknek, meg az állami iskolák prog tanárainak a kedvencei, másnak tuti nem!
Inkább használnák általános célra Python-t vagy Java-t, webes vonalra, meg Java/Python/Javascript, kb bármit, csak C#-ot nem! Undorodok a C#-tól, hála a "szép és kedves" középiskolás prog tanároknak.
És többet nem is írok, mert ezután már nem tudnék szépeket írni... :)
4:es válaszoló! Tanúbizonyságot tettél, hogy Microsoft hívő vagy, így ne is várjunk tőled objektív független elfogulatlan választ. Ezt vegye figyelembe a kérdező is!
A Java eleve sokkal népszerűbb minden szempontból a C#-nál, és a C# kizárólag Magyarország nünükéje. Nemzetközi szinten a C# az nudli.
De hogy lásd, hogy nem verem a farkam a Javara, mint te a Microsoft nyelvre, a Javascript is jobb választás, sőt! A Python is! De Ruby-t is szívesebben tanulnék, mint C#-ot.
Nem hiszem, hogy lenne olyan terület ahol szívesen alkalmaznám a C#-ot. Mert mindenhol vannak kategórián belül jobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!