Egyetemre készülök, programtervezői szakra, van valamk amit tudok előtte gyakorolni itthon?
Annyira azért ne aggódj a felkészülés miatt. A legnagyobb nehézséget úgy is az fogja okozni, hogy hatalmas mennyiségű elméleti anyagot kell megtanulnod és leírnod a vizsgákon (matekból is, sőt). Erre pedig nem nagyon tudsz felkészülni.
Ha programozásból fel akarsz bármire is, akkor érdemes ismerkedni a C++-szal, ugyanis ez kb az egyetlen programnyelv, amit nem tudsz kikerülni a tanulmányaid során.
Én már a második évemet taposom ezen a szakon. Egyeteme válogatja hogy mi is kell, de a matekot húzzad. Meglepetésként ért, hogy (legalábbis ahol én tanulok) a Programtervező Informatikus egy és ugyanaz a régebbi Programozó Matematikus szakkal.
Érdemes megtanulni minimum alapszinten az integrálást és a deriválást mert az első évben ezek szórnak talán a legjobban. Ajánlom hogy gyúrj a jó pontszámra mert általában 270 pont körül meg feljebb ösztöndíjat kaphatsz egyes intézményekben az első Félévben a magasabb pontszámod miatt. Nem sok, de valami. Ha van rá kapacitásod, akkor szerintem előny ha van emelt informatika érettségi.
Ha nagyon unatkozol, akkor matekből olyan dolgokat mint lineáris algebra, calculus, gráfelmélet, számelmélet stb. témaköröket átnyálazhatod mert ezek ott vannak minden infó képzésen.
Ha neked ez sem elég, akkor a kiszemelt képzésen én rákeresnék a tantárgyi hálóra és a tantrágyi adatlapokra, mert ott minden témakör (ill. használt technológiák, nyelvek stb.) fel van sorolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!