Miért ennyire "népszerű" itthon a C#, például tanfolyamokon, iskolákban miért azt nyomják?
mert a Májkroszoft adja a "tisztaszoftver" program keretében az oktatási intézményeknek a windózt meg egyéb cuccait és cserébe elvárja hogy nyomják intravénásan a C# xarát a diákoknak
egyszóval beetetés, mint a drogdíllerek
érdekel nyugaton sehol nincs az oktatásban a májkroszot jávája (értsd: C#)
mert piacképes, fejlődő nyelv
a javat az utóbbi időben (multiplatformos fejlődése miatt főleg) már lenyomta
a java főleg az android miatt képes még állni a versenyt, de mivel a C# a multiplatformot már elég szépen nyomatja, így előbb utóbb ott is kiesik
persze még évekig tudja tartani magát a java, de ha nem fejlődik, akkor lemarad
viszont a játékfejlesztésben a nagy motorok is C# alapokra építenek lassan (Unity alapból arra, Unreal blueprint rendszere kezd átállni teljesen erre), a java játékok ideje már lejárt, mivel az IOS inkább C++ alapokra építi a fejlesztéseket, így a java multiplatformos előnye telefonokon már el is vesztette a fő létjogosultságát
jobban megéri egy komolyabb játékmotorral fejleszteni, mert jelentősen redukálni tudja a fejlesztési időt
Nem tudom, hogy "iskola" szóval az egyetemekre vagy a középiskolákra gondolsz-e. Ha az utóbbi, akkor nekem speciel a tanárom annyit mondott, hogy ott a legegyszerűbb a fájlok megnyitása. Azontúl meg kb ugyanazok a feladatok akármelyik nyelven.
Mivel én külföldre járok egyetemre, ezért azt nem tudom, hogy otthon mi van. Én játékfejlesztést tanulok és mi C++-t tanulunk az Unreal miatt (utolsó, nem hallottam még ilyenről, linket megköszönnék).
Külföldi oldalak alapján ott nem nyomatják ennyire, nem ennyire közismert és nem is túlzottan szeretik.
Én is arra tudok gondolni, hogy a Microsoft nyomatása miatt...
Suli alatt a középiskolára gondolok illetve rendszergazda, szoftverfejlesztő, gazdinfós OKJ-kon is ezt a nyelvet nyomatják.
Külföldön nem szeretik és a Java-val összehasonlítva is az utóbbit tartják jobbnak - tegnap is találkoztam egy topikkal...
"a javat az utóbbi időben (multiplatformos fejlődése miatt főleg) már lenyomta"
Én erről kérek szépen cikket. :)
Fejlődő nyelv, de melyik nem. Mindenkinek a kedvence fejlődik a leggyorsabban.
Gondolom azért is szeretik ITTHON, mert ezt tanítják, ezt ismerik az emberek vagy legalábbis ehhez szoknak hozzá először.
Elmaradottak lennénk egyébként ebben is? (Komoly kérdés.)
Olvasgattam és külföldön a Kotlin, Go, Ruby ilyenek mennek... A Python és a Java mellett.
Itthon csak C#, Microsoft mindenek felett.
te vagy elmaradott, ha szerinted csak a C#-ot nyomatják
régen az iskolákban Pascalt nyomattak, aztán átálltak C# és C++-ra, néhány helyen Javara
A Python a magyar fejlesztők körében is népszerű, mellette még ott a PHP, Node.JS amik szintén felkapottak.
A C# egy a sok nyelv közül ami itthon IS sokak számára használatos, de senki nem "ragad le". A C# világpiacon is megállja a helyét, ha valaki külföldön szeretne elhelyezkedni vele simán lehetséges, játékfejlesztés terén a C# és a C++ sokkal piacképesebb irány jelenleg, mint a Java.
A Javat is használják, sőt oktatják is, mert itthon és külföldön is keresett. Amikor voltam tanfolyamon az oktatómhoz odajöttek páran, hogy milyen jól sikerült a java vizsgájuk. Ugye van most ez az irány, hogy egy cég fizeti a tanulásodat X éves szerződésért cserébe. Ebből van java, C#, python és pár felkapottabb nyelv. Ennyire hiány van szakemberből, hogy a cégek már maguknak képeztetnek ki embereket, az jó kérdés, hogy mi lesz a végeredmény, de úgy tűnik megéri nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!