Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért ennyire népszerű itthon...

Miért ennyire népszerű itthon a Kárpátia?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 1. 14:45
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
Hihetetlen hogy a Kárpátiát rengetegen istenítik hogy "a világ valaha volt legjobb bandája" (ezt több helyen is olvastam, többek között itt is), de egy Beatles vagy Black Sabbath számot sem tudnak mondani.
2017. ápr. 1. 16:06
 2/30 anonim ***** válasza:
88%
Tudsz róla, hogy az ízlés (nem csak zenei) szubjektív dolog? Nincsenek abszolút mérőszámai annak, melyik zenekar, zeneszám, film mennyire jó.
2017. ápr. 1. 19:48
 3/30 anonim ***** válasza:
54%

"Nincsenek abszolút mérőszámai annak, melyik zenekar, zeneszám, film mennyire jó."

https://www.youtube.com/watch?v=MSEQZ8reJA4

https://www.youtube.com/watch?v=kfVsfOSbJY0

Ezek után mond, hogy semmilyen mérőszám nem létezik, aki az elsőt szereti és a második utálja, azt tkp ugyanolyan jó, egyedi ízlésű, mint aki fordítva teszi. Azért nem köpjük már szemen a művészeket.

A Kárpátiáról: Egy hulladék banda, de nem meglepő, hogy híresek a több százezer trianonsérült, nemzeti érzelmű, vagy rasszista, homofób könnyen csapódik ehhez a zenéhez, miután megtalálta benne a szellemiségének visszavetülését, nagy részüknek zeneileg, szövegileg, érzelmileg, szellemileg stb-stb. úgysincs többre igényük, úgyhogy megfelel ez nekik. Ezzel csak az a baj, hogy többszázezer jóhiszemű nemzeti érzelműt (most a homofóbokról meg ilyenekről nem beszélek, mert azokban csak a gyűlölet tobzódik) "zsákmányol" ki az együttes, azzal, hogy ezt a tehetségtelen macskanyávogást ebben a csomagolásban árulják. Nézd meg a South Park Keresztény rock részét, ugyanerről szól, csak ott azt tervezik el előre, hogy keresztény bandát alapítanak, mert a sok idiótának bármi jó, csak legyen benne, hogy Jézus így meg úgy, kajálni fogják ezerrel.

2017. ápr. 2. 04:39
 4/30 anonim ***** válasza:
75%

04.39.

Macskanyávogás? Épphogy kevés mélyhangú énekes van, lehet, hogy az az egyik oka a népszerűségnek, hogy férfihangon énekel.

Az honnan jön, hogy homofóbok? Mert esetleg vannak katonadalaik, vagy honnan?

És még egy; ki nem "trianonsérült", aki magyar? A történelem és földrajz szempontjából kérdem, még csak nem is politikai vonatkozásban.

Ki nem sérült meg Trianontól? Kinek nem volt káros, akár tápos lett, akár kívül rekedt, komolyan.

2017. ápr. 3. 04:28
 5/30 anonim ***** válasza:
29%
Lehet rossz kifejezés volt, de a zene minőségére gondoltam, mert még zeneileg is elég amatőr az együttes, nincs jó hangja az énekesnek, nem jók a zenészek, egyszerű, monoton dallamokat tudnak játszani össz-vissz. Alapvetően bennem is vannak nemzeti érzelmek, volt egy korszakom amikor ez még hevesebb volt, akkor voltam Kárpátia koncerten (több együttes fellépett, asszem majális volt), hát ott undorodtam meg leginkább tőlük, amikor elkezdtek b*zizni a közönséggel együtt, persze, a publikum kiabálta be, hogy mocskos b*zik ők meg csak valami ügy kapcsán hergelték őket. Nem hiszem, hogy a hangja lenne a siker kulcsa, max. a könnyen fogyasztható, jól énekelhető dalaik lehetnek ha a zenei részét nézzük, mert sokan abszolút nem a minél bonyolultabbat, vagy kiforrottabbat keresik a zenébe. A Trianon sérültség az egy jelenség, persze, borzasztó dolog, de ugyanúgy, ahogy vannak a holokauszt sérültek, ezek az emberek kiváltképp érzékenyek ezekre a témákra, viccelni meg se próbálj velük, sőt egy humorosnak szánt mondatba se építsd be, ahol nem a konkrét eseményen viccelődsz, ez a fajta neurotizálása a történteknek szerintem már káros. Túl kell lépni a történteken, tudni kell nevetni rajta, és a fontos, hogy a konzekvenciákat vonjuk le a múlttal kapcsolatba. Sajnos rengeteg igazságtalanság, embertelenség történt a múltba, amit már nem lehet visszacsinálni, túl kell rajtuk lépni, mert azzal most se tudnánk javítani, ha visszacsatolnánk a területeket. És káros ez a csőlátás is, hogy aki nemzeti érzelmű annak trianon vagy don kanyar van max., aki zsidó, vagy libsi, annak meg holokauszt. De azon minden nap tudnak sírni-ríni és generációknak továbbadják, örökítik ezt a fájdalmat, sérültséget, neurózist, amit nem szabadna, mert nem kell őket ilyennel terhelni.
2017. ápr. 3. 17:32
 6/30 anonim ***** válasza:
43%
Azért szeretjük, mert nagyon nagyon JÓ!
2017. ápr. 5. 20:01
 7/30 anonim ***** válasza:
83%

17.32.

Szerintem nagyon káros Trianont a holokauszttal összehasonlítani, minden szempontból. Nem tudok olyan lényegi szempontot, amilyen szempontból összehasonlítható lenne.

Bár a Kárpátia a kérdés, de tévedés, hogy Trianon nem felülvizsgálható. Alkalmas feltételek és körülmények lennének szükségesek hozzá, ha jól tudom.

2017. ápr. 5. 20:48
 8/30 anonim ***** válasza:
95%

Alapból: Akinek nem fáj Trianon, az vagy külföldi, vagy magyar névvel született román.

Meg amúgy is ez tök érdekes

Trianon: 1920

Holokauszt: 1939-1945

Egyáltalán hogy rakható ez össze?

2017. ápr. 5. 20:52
 9/30 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Kérdező!

Sokat gondolkoztam, hogy most, hogyan is írjam meg neked a véleményem... És végül arra a döntésre jutottam, hogy nem foglak fikázni a véleményed miatt, úgy ahogy TE a Kárpátia rajongókat. (egyszóval minket)

2017. ápr. 26. 19:26
 10/30 anonim válasza:
39%
Talán azért tud az emberek nagyobb része Kárpátia, és nem Beatles számokat sorolni, mert magyarokról beszélünk?! Ez nem jutott még eszedbe, kedves kérdező? Ha egy Kárpátia rajongót kérdezel, nem fog mocskolódni a ti zenéteken. Miért kell hát elítélni azt, akinek fáj egy kicsit is a magyarok sorsa, és megtalálja magát a Kárpátia dalaiban?
2017. máj. 16. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!