Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ennek a szoftvernek a megalkot...

Ennek a szoftvernek a megalkotása nagyon nehéz lenne vagy szerintetek képes lennék proginfo szak végén megvalósítani a szakdolgozatomban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mág csak első féléves proginfo szakos vagyok, de már most lenne szoftver ötletem, amit meg szeretnék valósítani, csak jelenleg még hozzá sem tudnék szólni, meg sem tudom becsülni a komplexitását. Lényeg, hogy vannak ilyen aranyos Petri csészéink, amin különböző fajú baktériumokat tenyésztünk, és minden baktériumfajhoz külön táptalaj is tartozik: [link]

A szoftverem leolvasna egy vonalkódot, ami a Petri csészén van, felismerne egy helyet, ahol nincsen baktérium, onnan leszedi a táptalaj színét és önmagától állapítja meg színskála szerint, hogy milyen táptalaj lehet. A táptalajokhoz egy adatbázisban benne van, hogy milyen fajú baktériumok nőhetnek rajta és megszámolja, hogy egyes baktériumfajokból hány telep van a csészében. Mi a véleményetek? És ha túl komplex a feladat, akkor melyik része lenne az, amit még a legkönnyebb lenne megcsinálni?

2019. dec. 12. 12:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
63%

Itt van egy jellegében hasonló szakdoga:

[link]

Ha a feladatot jól értettem meg, akkor ez nekem kb. egy hónapi munkámba kerülne.

2019. dec. 13. 02:46
 12/13 anonim ***** válasza:

tegnap 13:44

Mármint mi a durva benne? Nem tudsz róla hogy létezik ilyen egy csomó? Még csak meg se kell írnod.

2019. dec. 13. 15:25
 13/13 anonim ***** válasza:

ügyeletes gúnyolódó aki előbb tanult meg járni, mint programozni:

itt vagyok!!!

openCV és tetszőleges adatbázis kezelő ismerete kell neked

egy open source barcode scannert kell még keresned

a képfeldolgozás része komplex egy kicsit de kezdetben használhatsz pl piros zöld kék színű papírfecniket amit csak bedobsz a csészébe mert ezknek az azonosítását 4-5 sor kódból meg lehet oldani openCV ben.

néhány száz sor ha saját implementációt akarsz

ha kérdésed van dobj privátot

2019. dec. 13. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!