Ha matekból éppen hogy csak megvan a kettes akkor végleg engedjem el a programozást?
Sajnos voltam olyan hülye és egyetemen megjelöltem a programozás. Nem tudtam mit kéne beírnom és úgy voltam vele, ha már ezt tanulom lassan 4 éve akkor miért pont most dobnám el azokat az éveket?!
De viszont időközben rájöttem, hogy az emberek segítése és a kommunikálás az az előnyös részem.
Szerintetek inkább próbáljam meg jövőre más szakkal, vagy ha már beírtam maradjon a programozás?
Az informatikai szakok, azon belül is a mérnökinfó, és a proginfó eléggé matekos.
Ha nekiállsz matekozni, be lehet hozni a lemaradást. De, ha nincs kedved rohadt sokat gyakorolni, akkor esélytelen.
Nem azt mondom, hogy felsőbb matematikai tudás nélkül nem lehet programozni, hiszen lehet (lásd: bootcampekből kikerülő code monkeyk), viszont ha tényleg jó programot szeretnél írni, ne adj isten biztonságkritikus rendszereket algoritmizálnál, akkor elengedhetetlen.
Itt nem a méteres integrálok papíron való kiszámítására gondolok, hanem a matematikát tétel szerint való felhasználásra +numerikus módszerekre!!!! Egy bizonyós kódmennyiség után nagyon nem mindegy mi mennyi idő alatt fut le és mennyi erőforrást zabál fel, illetve van ahol alá is kell támasztanod, hogy amit írtál az tényleg működik és nem valami black magic miatt fut jól.
Melyik egyetem melyik szakára szeretnél menni?
Programozás és programozás között is hatalmas különbségek vannak! Egy mérnökinfós más mint egy progterves. Két más világ.
Debreceni Egyetemet jelöltem meg,azon belül programtervezőit.
Érdekel a programozás is, de a matek teljesen elveszi a kedvem.
Valahogy a magolás jobban ment.
"Érdekel a programozás is, de a matek teljesen elveszi a kedvem."
Ez így egy brutális önellentmondás!
Ha te a "magolós" típus vagy, akkor a programozást most azonnal felejtsd el! Te valszeg alapból humán beállítottságú vagy, ez viszont kőkemény reál terület!
#7 vagyok:
A programozásnál édes-kevés még az is, ha fejből felmondod a 200 oldalas tankönyvet.
Ha nem érted, akkor megbaxhatod!
Ha infó szakon szeretnél tanulni, felejtsd is el kb a magolást. Mivel ez pont a problémamegoldó képességről szól, sokszor nincs is mit bemagolni. Nem egy, hanem végtelen megoldás létezik, amit Neked kéne implementálni. Akár matek, prog, projektmunka stb.
Itt hiába tanulsz mindennap, és rendszeresen, pl. algoritmizálási vizsgán ezzel nem lehet átmenni, ha csak a jegyzetet tudod.
Ez olyan, mint az irodalom. Az történeti részét bárki meg tudja tanulni, milyen rímek vannak. De verset írni már művészet, és más tudás kell.
Nagyon kemény matek van egyetemen. Ha már a gyógy matek nem ment gimiben, akkor ezt felejtsd el.
Ha jól tudsz kommunikálni emberekkel, akkor Győrben jó a pszichológia! Abból nagyon sok irányba el lehet indulni. Akár HR-es, akár couching, akár consulting irányba. Ahhoz matek sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!