Programozást szeretnék tanulni, melyik programozási nyelvet ajánljátok, amelyre van igény a piacon és meg is élnék belőle?
Szerintem ez nem ilyen egyszerű. Ugyanúgy mint máshol, nem fogsz jól járni, ha nem azt csinálod amit szeretnél.
Szeretnék kutató lenni, mi az amiből megélhetek? Na ez pont ilyen, nem tudjuk mik érdekelnek. Ha érdekelnek a dínók, de azt mondják, hogy amúgy jobban megélsz abból, hogy big data scientist vagy, akkor én nem lennék benne biztos, hogy ugyanolyan motiváltan csinálnád, érdeklődnél, fejlesztenéd magad benne, és mondjuk 20 év után ne utálnál meg mindent, mert nem azt csinálod amit igazán szeretnél.
Ez nem hater válasz, csak érdemes nagyon átgondolni, miben tudsz szenvedélyesen dolgozni, és úgyis azzal fogod tudni legjobban kitelejesíteni magad.
De, hogy konkrétat is írjak.
Érdekelnek kicsit a hardverek is? Akkor nézz utána a C-nek, esetleg Arduino.
Webfejlesztés frontend érdekel? Js,Angular, React, Vue, Css
Webfejlesztés backend? Java, C#, Python
Játékok? C++ kezdésnek
AI, matekosabb rész? Python, Matlab, Julia
Adatbázisok? Sql
Szóval lehetne még sorolni, nem rosszból írom tényleg, de szerintem most kicsit túl van hype-olva a programozás, a jó pénz miatt, de közben meg az, hogy szenvedélyesen érdekeljen a munkád háttérbe van szorulva, aminek általában később fizeti meg az árát az ember :)
Remélem azért tudtam segíteni.
Java-t ajánlanám énis. Kezdőknek jó, illetve megélni is jobb az esély ebből, mert keresett nyelv.
Programozáson kívül a webfejlesztés nem érdekel? Mert szerintem a HTML+CSS, illetve akkor ne hagyjuk ki a JavaScript-et se. Ezek is nagyon hasznosak tudnak lenni.
#6 Kezdőknek ne ajálgassuk már a javát! Objektumorientált nyelv, ami sok olyasmit rákényszerít, amit egy kezdő nem is ért. Még egy nyavadt sort se egyszerű beolvasni konzolról, pedig első körben az volna a fontos, hogy az ember a programozás logikai menetét értse, nem az, hogy 86 millió Faktory-t kelljen írnia, amiről azt se tudja miért, csak úgy van és kész.
Kezdőnek Python való.
@8: a Java azért jó kezdőknek is, mert rákényszeríti az embert olyan konvenciókra, amelyeknek más nyelvekben is jó hasznát veszi. Lehet, hogy elsőre nem mindig érthető, de a Java alapjai után egy másik C-típusú nyelv nem okozhat túl sok meglepetést.
A Python ezzel szemben könnyebben tanulható, de egy másik nyelvre átálláskor az eltérő filozófia megnehezíti az ember dolgát.
Szóval megvan mindegyiknek az előnye és hátránya is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!