Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeptembertől szeretnék...

Szeptembertől szeretnék egyetemi keretek között programozást tanulni. Ha most elkezdek autodidakta módon készülni, akkor mennyit kéne tanulnom, hogy egy erős alapot kapjak?

Figyelt kérdés
Heti 5 óra tanulás 5 hónap alatt, tehát összesen olyan 100-120 óra előkészítés jó lenne? Milyen platformot ajánlotok, mint hatékony felkészítő? Én az edX kurzusokkal szemeztem és FreeCodeCamp-el.
2019. márc. 31. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

5 hónap alatt rengeteget meg lehet tanulni

azt a nyelvet tanuld amit oktatni fognak, esetleg próbálj a neten keresni az adott iskolától anyagokat és az alapján haladni

+

én a matematikai analízissel is barátkoznék kicsit

2019. márc. 31. 20:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Az ilyenek, hogy "erős alap" semmit nem jelentenek.

Egyetemhez meg nem előfeltétel semmilyen programozási előismeret, 0-ról kezdik az oktatást.

2019. márc. 31. 20:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha egyetemre akarsz menni, akkor a matekos alapozással többre mész szerintem. A programozást nulláról kezdik (de azért NAGYON hasznos tud lenni, ha már van egy alapvető ismereted), matek terén viszont méretes ugrás lesz a középiskolai és az egyetemi matek között a legelejétől. Nem is kifejezetten arról van szó, hogy több mindent kell tudni az elejétől mint amit az iskolában tanítanak, hanem hogy az egyetemen sokkal formálisabb, és precízebb a matek nyelvezete, és ezt erősen szokni kell. Aztán persze majd bedurvul az anyag is. Én első körben javaslom, hogy még ha nem is teszel emelt szintű érettségit, azért olvasgasd az emelt szintű matek anyagot, az segíthet az elején.
2019. márc. 31. 21:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Hmm igen, a válaszok fényében most már látom, hogy egy kis kiegészítést kellett volna tegyek. Nem az a célom, hogy minél jobb jegyeket kapjak, hanem, hogy minél hamarabb olyan tudásra tegyek szert, amivel diákmunkába állhatok, illetve, hogy némi motivációt kapjak az elmélet megtanulásához. Tudom, hogy az előbbi elég behatárolhatatlan, sőt, én magamnak elképzelésem sincs, hogy hol lehet az a határ, amit már CV-be fel lehet vállalni.

Az egyetemi matek sajnos tudom milyen, van már egy reál diplomám.

2019. ápr. 1. 09:43
 5/6 anonim ***** válasza:
egy 500 oldalas "xy nyelv 24 óra alatt" az összes programozás tárgyra felkészít. Info szakokon nem a java, c, c++ megtanulása alap szinten a nehéz tárgyak, sőt, azok vannak pihenésnek.
2019. ápr. 1. 18:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Heti 5 óra az nevetségesen kevés, semmi nem mélyül el a tudásodból. Plusz kérdés, hogy milyen irányba mennél, a freecodecamp webfejlesztésre van. Döntsd el, milyen irány érdekel, szerezz be róla 1-2 gyakorlati udemy kurzust pl, pár könyvet és hajrá.
2019. ápr. 2. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!