Ha autodidakta módon sikerült eljutnom a középfokú angol nyelvvizsgáig (rengeteg olvasás, zenehallgatás stb után), akkor valszeg oktatóvideókkal, angol nyelvű könyvekkel menne egy programnyelv is?
C vagy Java?
Python?
A programozás más tészta. Nem nyelvtanulás, hanem egyfajta logikai kézség kifejlesztése.
Nem elég csak passzívan bámulni az oktatóvideókat, hanem aktívan magadnak kell beírni a könyvben/videóban/tananyagban szereplő programokat, módosítani, tapasztalni, kisebb problémákat megoldva GYAKOROLNI, majd saját projekteket készíteni.
Hogy melyik nyelvvel kezdj... abszolút kezdőknek általában a Pythont javasolják (középiskolai oktatásban jelen van még a Pascal is) - a C++/C#/Java kissé nehezebben járható út, de ha van az embernek kellő elhivatottsága, az is használható.
Köszi a választ.
Azért fogalmazásnál itt is kell alkotni, keresni az igeidőt, megfelelő alak stb.
Nyilván összetettebb.
A kettő közt szerintem semmi összefüggés nincs. Az viszont egy jó dolog, hogy egyedül jutottál el a nyelvvizsgáig, mert pont ilyenfajta hozzáállás kell a programozáshoz. Programozni csak önállóan, egyedül fogsz tudni igazán megtanulni. Kezdj bele, mit veszíthetsz? :)
Én nem javaslom hogy pythonnal kezdj, válassz valami típusos (és oop) nyelvet. A Java vagy C# szerintem tökéletes választás. Ha nagyon kitartónak tartod magad, akkor akár C++ is. Miért kezdj ezekkel? Mert olyan alapokat fognak adni, amiket könnyedén tudsz hasznosítani egy újabb nyelv elsajátításánál. Ez nem igaz pl python esetében.
A kettő között szerintem nagyon sok különbség van:
Ha egy beszélt nyelv szabályait és szókincsét elsajátítom, akkor tudok ennek segítségével az adott nyelven kommunikálni úgy, hogy azt az adott nyelvet használók megértik.
Ha egy programozási nyelv szabályait és kulcsszavait megtanulom, attól még nem tudok programot írni.
Ettől függetlenül meg lehet próbálni, de a programnyelv csak egy eszköz, amivel egy már megtervezett „algoritmus halmot” gépi nyelvre fordítasz, ha előbbit nem ismered, utóbbival semmire sem fogsz menni. Tök mindegy, milyen nyelven is. Én amúgy valamilyen script nyelvet javaslok, ahol nem kell fordítgatni, mert sokkal gyorsabban lehet haladni és „instant” a sikerélmény :-) Ilyen mondjuk a python, a perl, vagy a php, esetleg a swift, az még látványos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!