Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Manapság melyik informatikai...

Manapság melyik informatikai szak a legkeresettebb úgy átlagosan a világban? És melyik kínálja a legnagyobb fizetést?

Figyelt kérdés
Nem magyarországot nézve, hanem úgy átlagosan a világban.

2018. okt. 19. 20:39
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
A Programtervező Informatikus (Szoftverfejlesztő) szak szerintem manapság elég keresett és egész jól lehet vele keresni
2018. okt. 19. 20:41
 2/8 A kérdező kommentje:
És egyetemeken azért ilyen kevés a ponthatár, mert rossz színvonalú az oktatás?
2018. okt. 19. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem annyira nem alacson a ponthatár a hasonló szakokhoz képest.

Debreceni Egyetem informatikai kar, ponthatárok:

[link]

2018. okt. 19. 21:01
 4/8 A kérdező kommentje:
A szegedi tudomány egyetemen 300 alatt van a ponthatár. Arra értettem. Egyébként köszönöm válaszaid!
2018. okt. 19. 21:16
 5/8 anonim ***** válasza:
32%

Kedves Krisztián,

no offense, de ha az informatikát (de ez igaz bármire) csak a pénz miatt választod, gyorsan felejtsd el az egészet, mert könnyen kiábrándulsz belőle ha nincs meg a kellő elhivatottságod.

És nem feltétlenül a "szak" - legyen az bármilyen neves egyetem külföldön vagy kis hazánkban - jelenti a boldogulást. A kutyafülét nem éri, ha Te önmagad nem gyakorolsz, nem csinálsz saját projekteket, nem képzed tovább önmagad - az egyetemi (de legyen szó bármilyenről is) képzés ugyanis csak az alapokat, a látásmódot adja.

2018. okt. 19. 22:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nem csak úgy puszta kíváncsiságból kérdezted akkor a válasz: tökmindegy, mivel nem fogsz egy olyan szakma kitanulására több évet áldozni és dolgozni benne akár 40 évet ami alapvetően nem érdekel csak azért, mert jó fizut adnak érte. Ez amolyan szellemi prost*tuáltság lenne amiben 40 éven keresztül kell átlagon felüli teljesítményt nyújtanod, szóval még rosszabb is, mint kuurv@nak menni, mert ott csak 1-1 órára adod el magad.
2018. okt. 20. 10:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Computer Science ... ha az informatikát nézzük, de amúgy a diplomával rendelkező programozók nagy része is ezen végez ha a világot nézzük.

Ami kb olyan mint a mérnökinformatika itthon.

2018. okt. 20. 14:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Azért alacsony a ponthatár mert kevesen jelentkeznek. Nem sok köze van az oktatás szinvonalához.
2018. okt. 22. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!