Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java - mennyi fizut illik kérni?

Java - mennyi fizut illik kérni?

Figyelt kérdés

Java - mennyi fizut illik kérni?

Sziasztok. 30 éves vagyok, nemrég váltottam szakmát (előtte nem programozással foglalkoztam).

Jelenleg 7. hónapomat töltöm egy kisebb Budapesti cégnél mint full stack fejlesztő, de úgy érzem ideje tovább lépnem. Szeretnék elmenni egy nagyobb céghez fejleszetni, lehetőleg Javaban.

Diplomám nincs, csak egy alap junior tudásom kb 1000-1200 órával, és ismerem az alapvető céges patterneket.

Mennyit kérjek szerintetek amivel nem röhögnek ki? Jelenleg 190-et keresek nettó.

2019. okt. 24. 19:37
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
94%
#20 Bináris fákat nem használnak sehol? Wtf... B* fát se? 2-3-Fa? Én azt nehezen hiszem el, hogy a fákkal nem oldanának meg problémákat.... Vagy egy cég se dolgoz ki olyan algoritmust ahol fás adatszerkezettel dolgoznak? Egy árverés az életem, köszönöm hogy megvilagosodtam.
2019. okt. 27. 08:22
 22/37 DnPlymn válasza:
30%

Jelenleg 450 bruttóval vagyok tesztelő. Novemberben lesz meg az egy év munkaviszonyom Budapesten. Nincs meg a PTI diplomám és a közeljövőben nem is lesz.

Junior android fejlesztő 275 nettót kap 32 órában.

Szóval tudás függvényében simán megcélozhatod a 300 nettót.

2019. okt. 27. 10:38
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

"Bináris fát és buborékrendezést a világon szinte sehol nem alkalmaznak éles projekten (főleg hogy a buborékrendezés nem is hatékony), sőt ha magas szintű nyelven programozol, akkor annak van is beépített megoldása a rendezésre, nem kell semmilyen algoritmust leprogramoznod."

Dolgoztam egy projekten, ahol azzal, hogy LinkedList helyett ArrayList-et hasznaltal egy helyen, meg tudtad akasztani az egesz rendszert az elemek eltavolitasa soran keletkezo szemet reven. :) Meg ugy altalaban, a feldolgozott adatmennyiseg miatt nagyon nem volt mindegy, hogy O(nlogn) vagy O(n^2) az algoritmusod. Na arra a projektre meg is izzasztottak az embereket interjun. Es az atlagfizu is a csapatban nagyobb volt, mint par enterprise projekten a cegnel. ;) Mi az, hogy "nem kell semmilyen algoritmust leprogramoznod."??! Egesz nap algoritmusokat programozol! :D Es most a big data korszakban egyre fontosabb lesz az algoritmika meg adatszerkezetek tudas!

"Az egyetemek a magolásra mennek rá, abból is legtöbbször olyan dolgokat magoltatnak be, amiknek soha a büdös életben semmi hasznát nem veszed. Nálunk minden évben legalább egy közgázos tárgy volt. Minek? Első két félévben volt 3-3 matekos tárgy. Minek?"

Meg hanyszor irjam le, hogy attol, hogy te megelegszel a CRUD feluleten bugfixelosdivel, ergo nem is akarod kihasznalni az egyetemen tanultakat, letezik nagyon sok terulet, ahol hasznat lehet venni es lehet belole profitalni. Ismeros "machine learning expert"-kent arulja magat szabaduszokent, altalaban nyugatabbra vallal munkakat, de volt mar projektje Budapesten is, havi 4-5 milliokat szamlazott. Most viszonyitsd ezt egy egyszeru Java kontraktorhoz, aki 2 millanal tobbet nem nagyon fog kapni. Masik ismeros Londonban Facebooknal dolgozik. Senior Javas atlag ber atlagosan olyan 60 kilo pound. Ismeros es par kozeli kollegaja 100-150-et keresnek.

2019. okt. 27. 11:36
 24/37 anonim ***** válasza:
Egyebkent en is interjuztam FB-hez, harmadik korben elkaszaltak, hogy csak pislogtam. ;D Ismeros eleve jobb nalamnal, de 2-3 even at keszult FAANG interjura szabadidejeben. Olyan konyveken ragta at magat, amiket a progterv-es evek nelkul nem lett volna eselye megerteni.
2019. okt. 27. 11:41
 25/37 anonim ***** válasza:

"2-3 évig junior kategória az ember, és ha már "öreg" lesz, addigra hidd el csuklóból begyakorlod és megtanulod a láncolatlistákat, az adatszerkezeteket, algoritmusokat, és mindent ami a szakma mérnöki részéhez kel. Mondjuk természetesen csak az, aki akarja. De ez az egyetemistákra is igaz."

Korabbi nehany valaszomban azt hiszem, megcafoltam a tobbi allitasod, csak az idezett bekezdes maradt hatra. :)

Szoval, en higgyem el neked? En interjuztattam rengeteg embert, illetve kapcsolatban voltam sok kollegaval, aki ugyanugy interjuztatott sokat. Ez alapjan allitom neked, hogy autodidaktak nem szoktak bepotolni a hianyzo algoritmika ismereteket. Csuklobol begyakorlod es megtanulod? Nyiss ki egy algoritmika konyvet, megnezem, hogy semmilyen matekos eloelet nelkul hogyan fogod te azt megerteni. Teny, hogy lehetne foglalkozni azzal is autodidaktan, csak azzal mar sokkal tobbet kene foglalkozni, mint egy webes keretrendszerrel. Egyetemistak meg egy normalis egyetemen nagyon bele kell assak magukat, kulonben nem mennek at vizsgan. ;D

2019. okt. 27. 11:50
 26/37 anonim ***** válasza:
48%

"Dolgoztam egy projekten, ahol azzal, hogy LinkedList helyett ArrayList-et hasznaltal egy helyen, meg tudtad akasztani az egesz rendszert az elemek eltavolitasa soran keletkezo szemet reven."

Egyetemen nem tanítják meg nyelvspecifikusan a LinkedList és az ArrayList közötti különbséget, különösen azt nem, hogy mikor melyiket érdemes használni a gyakorlatban.

"Meg ugy altalaban, a feldolgozott adatmennyiseg miatt nagyon nem volt mindegy, hogy O(nlogn) vagy O(n^2) az algoritmusod. Na arra a projektre meg is izzasztottak az embereket interjun. Es az atlagfizu is a csapatban nagyobb volt, mint par enterprise projekten a cegnel."

Gondolkodni szintén nem tanítanak meg az egyetemen, márpedig ha jól veszem ki, ennek a projektnek az a lényege.

"Mi az, hogy "nem kell semmilyen algoritmust leprogramoznod."??! Egesz nap algoritmusokat programozol! :D Es most a big data korszakban egyre fontosabb lesz az algoritmika meg adatszerkezetek tudas!"

Nem írtam, hogy nem kell semmilyen algoritmust leprogramoznod, ahogy azt sem, hogy nem kell az adatszerkezeteket ismerni. Mindezeket viszont szintén nem tanítják meg az egyetemen.

"Meg hanyszor irjam le, hogy attol, hogy te megelegszel a CRUD feluleten bugfixelosdivel, ergo nem is akarod kihasznalni az egyetemen tanultakat, letezik nagyon sok terulet, ahol hasznat lehet venni es lehet belole profitalni. Ismeros "machine learning expert"-kent arulja magat szabaduszokent, altalaban nyugatabbra vallal munkakat, de volt mar projektje Budapesten is, havi 4-5 milliokat szamlazott. Most viszonyitsd ezt egy egyszeru Java kontraktorhoz, aki 2 millanal tobbet nem nagyon fog kapni. Masik ismeros Londonban Facebooknal dolgozik. Senior Javas atlag ber atlagosan olyan 60 kilo pound. Ismeros es par kozeli kollegaja 100-150-et keresnek."

Ők nem azért keresnek ennyit, mert tudnak integrálni meg deriválni, hanem azért mert tudnak gondolkodni. Annyi összefüggés van a programozás és a matek között, hogy hasonló gondolkodásmód szükséges a kettőhöz, de egy-két specifikus területet leszámítva egyáltalán nincs szükség matekra a programozáshoz, és ezeken a területeken is csak a matematika egy-egy szegmensét kell valamennyire érteni.

2019. okt. 27. 12:03
 27/37 anonim ***** válasza:

"Egyetemen nem tanítják meg nyelvspecifikusan a LinkedList és az ArrayList közötti különbséget, különösen azt nem, hogy mikor melyiket érdemes használni a gyakorlatban."

Nagyon melyen elemzik a fobb adatstrukturak elonyet-hatranyat, ezt az alapot barmilyen nyelvben felhasznalhatod. Nekunk azt is megtanitottak, hogy java tombot nem lehet atmeretezni, ezekbol mar a teljes nyelvspecifikus szitut le lehet vezetni. De a nyelvfuggetlen alapok onmagukban is nagyon ertekesek.

"Gondolkodni szintén nem tanítanak meg az egyetemen, márpedig ha jól veszem ki, ennek a projektnek az a lényege."

Biztos, hogy gondolkodva le tudod vezetni a teljes algoritmika tudomanyat...

"Nem írtam, hogy nem kell semmilyen algoritmust leprogramoznod"

De, konkretan ezt irtad. :)

"Mindezeket viszont szintén nem tanítják meg az egyetemen."

Ahova en jartam, ezek nelkul nem tudtal volna lediplomazni.

"Ők nem azért keresnek ennyit, mert tudnak integrálni meg deriválni"

Hat az ML-es cimbi konkretan alkalmazza az integralast-derivalast, ezek nelkul nem lehetne az, ami. O nem az a szint, hogy be tud uzemelni egy Tensorflow-t, hanem erti melyen az elmeletet mogotte.

"hanem azért mert tudnak gondolkodni."

Nem, nem eleg gondolkodni, kellenek nagyon mely elmeleti ismeretek.

"de egy-két specifikus területet leszámítva egyáltalán nincs szükség matekra a programozáshoz, és ezeken a területeken is csak a matematika egy-egy szegmensét kell valamennyire érteni."

Ha mar elismerted, hogy egyes teruleteken nelkulozhetetlen, akkor megdolt az eredeti "Az egyetem viszont gyakorlatilag nulla hasznos tudást ad, egyedül a papír miatt van rá szükség." allitasod. ;D

2019. okt. 27. 12:49
 28/37 anonim ***** válasza:
48%
Hát akkor valószínűleg nem egy helyre jártunk, de azt is nehezen tudom elképzelni, hogy egyáltalán magyar egyetemre jártál, ha mindezeket megtanították neked. Azt kijelenthetem, hogy nekünk gyakorlatilag semmilyen használható tudást nem adtak át. Mindent, amit tudok, a netről vagy a kollégáktól tanultam.
2019. okt. 27. 13:54
 29/37 anonim ***** válasza:
48%
#26: Én a BME-n végeztem, de amiket leirtal az egyetemről pont azok ellenkezőjét éreztem a képzés alatt...
2019. okt. 27. 13:56
 30/37 anonim ***** válasza:

"Hát akkor valószínűleg nem egy helyre jártunk, de azt is nehezen tudom elképzelni, hogy egyáltalán magyar egyetemre jártál, ha mindezeket megtanították neked. "

Ratyi roman egyetemre jartam. Nem tudom elkepzelni, hogy milyen lehetett az algoritmika/adatszerkezetek vizsgatok.

2019. okt. 27. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!