Java - mennyi fizut illik kérni?
Java - mennyi fizut illik kérni?
Sziasztok. 30 éves vagyok, nemrég váltottam szakmát (előtte nem programozással foglalkoztam).
Jelenleg 7. hónapomat töltöm egy kisebb Budapesti cégnél mint full stack fejlesztő, de úgy érzem ideje tovább lépnem. Szeretnék elmenni egy nagyobb céghez fejleszetni, lehetőleg Javaban.
Diplomám nincs, csak egy alap junior tudásom kb 1000-1200 órával, és ismerem az alapvető céges patterneket.
Mennyit kérjek szerintetek amivel nem röhögnek ki? Jelenleg 190-et keresek nettó.
"# 6 - az hogy nemrég váltottam szakmát még nem azt jelenti, hogy előtte nem kódolgattam"
Azert nezz utana a "full stack" jelentesenek, sok ev tapasztalatot feltetelez. ;D
Egyebkent mik azok az "alapvető céges patternek"? ;D
"Magyarországon gyakorlatilag semmilyen összefüggés nincs a kettő között."
Pedig van egy igen eros korrelacio infos diploma (normalis egyetemrol) es az illeto fejlesztoi, es bovebb IT ismeretei kozott. Akinek ez a hobbija es komolyan foglalkozik vele, azoknak tobbseguk info egyetemen kot ki.
"Az egyetem viszont gyakorlatilag nulla hasznos tudást ad, egyedül a papír miatt van rá szükség."
Hogy te megelegszel azzal, hogy CRUD feluleteken bugokat javitasz viszonylag keves penzert, nem az egyetem sara. :D Probalj Facebook es tarsaihoz jelentkezni, komoly CS tudas nelkul az elso, telefonos interjun nem jutsz at. Az autodidaktak meg ezen a teren altalaban nullak, interjun ha le akarom torni egy kicsit az onbecsulesuket, csak par alap lancolt listas, binaris fas meg buborekrendezeses kerdesbe telik.
Amúgy nagyon károsak ezek a "egyetemen nem kapsz tudást" kijelentések. Történetesen én is benyaltam ezt a szarsagot hogy a szakmai tapasztalat mindennel fontosabb arra menjek rá. Rá is mentem, elmentem 3. Félévben dolgozni és a tanulmányi eredményem kárára ment. Oké, kaptam fizut (nem sokat, mert diák voltam), de nem volt jó befektetés, mert csúsztam a diplomával 1,5 évet. Utolsó két félévében hagytam a francba a munkát, mert elegem volt hogy mindig dolgozok, és nem tudok normálisan tanulni, így ott hagytam és csak a tanulással foglalkoztam. Végeztem, aztán máris versenykepes fizum lett és szerintem leszartak az addigi tapasztalatomat. Felvettek volna akkor is ha 1.5 évvel korábban jelentkezek (diplomaskent).
Szóval vigyázzunk ezekkel, mert én nekem 1.5 év ment kukába mert hagytam hogy befolyásoljanak ezek a káros szavak mint "az egyetem baromság, anélkül is lehet boldogulni" nagy szart...
# 16
"Az autodidaktak meg ezen a teren altalaban nullak, interjun ha le akarom torni egy kicsit az onbecsulesuket, csak par alap lancolt listas, binaris fas meg buborekrendezeses kerdesbe telik."
Nos ezzel ki is merítetted azokat a mumusokat, amiket oda vissza be kell diflázni még legalább másik 4-5 ilyen dologgal együtt, és innentől ki is fújt az amivel le tudnál szívatni valakit.
Áruld már el nekem, hogy mikor használtál utoljára buborékrendezést egy éles projekten? Áruld már el nekem, hogy mikor kellett egy juniornak full egyedül megterveznie az éles projektet, és láncolatlistás backtrackes logikával megálmodnia az egész kódot saját magában egyedül és határidőre?
Kicsit úgy hangzik az írásod, mintha fájna neked x év egyetemi szopás után, hogy valaki azt az x évet inkább önképzéssel és gyakorlásra fordította, és vagy ugyan ott van mint te, vagy picit alattad (de pici tanulással pont ott van mint te). Nyílt titok, hogy az egyetem infó karainak pár százoldalas pdf-en kívül (amik mondjuk pure szentírások) semmi értelmes dolgot nem sikerül leadnia még a mai napig sem, viszont cserébe évekig szopatnak, ami viszont szép eredmény ha túléled, de ettől még szakmailag nem leszel jobb, csak kitartóbb maximum.
Amiket felsoroltál azok tipikusan a tervezésnél előjövő dolgok, vagy soha nem jönnek elő (buborékrendezés).
2-3 évig junior kategória az ember, és ha már "öreg" lesz, addigra hidd el csuklóból begyakorlod és megtanulod a láncolatlistákat, az adatszerkezeteket, algoritmusokat, és mindent ami a szakma mérnöki részéhez kel. Mondjuk természetesen csak az, aki akarja. De ez az egyetemistákra is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!