Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illik nem kérni gyászjelentést?

Illik nem kérni gyászjelentést?

Figyelt kérdés
Pénteken temetésre megyek, írták a hozzátartozók, hogy ha emgadom a postacímet, küldenek gyászjelentést. Mivel tudom mikor lesz és hol, nem sok értelmét látom, hogy elküldjék postán is. Illik azt visszaírni, hogy köszönöm, de nem szükséges?
2019. aug. 12. 20:53
 1/4 anonim ***** válasza:
83%
Nyugodtan. Minek dolgozzanak vele fölöslegesen. Ők is azt írták, hogy ha megadod, küldenek. Feltételes mód.
2019. aug. 12. 21:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Ők egy ilyen régi, budai, rendkívül művelt nagypolgári család, akik mindig mindent illem szerint csinálnak, nem akartam, hogy ezt esetleg sértésnek vegyék, azért nem voltam benne biztos. Köszönöm a választ.
2019. aug. 12. 22:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kérjed, hogy küldjenek. Nem, mintha nem tudnád az időpontot, de a gyászjelentést nem csak ezért küldik. Hanem azért, hogy az elhunyt iránti tiszteleted jeléül eltedd a család többi elhunytjai közé, néha megnézd és emlékezz reá. Azzal, hogy kéred, erre utalsz és kifejezed az elhunyt iránti tiszteletedet, amit a hozzátartozók jólesően nyugtázni fognak.
2019. aug. 13. 00:05
 4/4 anonim ***** válasza:
32%
Pontosan. Elküldik, aztán te azt csinálsz vele, amit akarsz. Vagy nem akarod, hogy megtudják, hol laksz?
2019. aug. 30. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!