Ti ismertek lány programozókat?
Lány vagyok és nagyon érdekel a programozás, programozóként is szeretnék elhelyezkedni.
Lány is lehet programozó?
Ismertek lány programozókat?
Szerintetek melyik programozási nyelvet érdemes elsőként megtanulni?
Írjátok le a tapasztalaitokat légyszíves, tanácsot is elfogadok.
Válaszokat előre is köszi. Hülyeségeket kérlek ne írjatok.
szerintem jobban kéne hirdetni ezt a szakmát sulikban itt ott (hogy jobban megismerjék és tudják, hogy miről van szó és nem kell hozzá különleges adottság), mert ez olyan amihez nem kell feltétlenül egyetem sem, elég egy jó kurzus és elszántság....
Szerintem pár éve és még pár évig hiány lesz e téren szak emberekből, annak ellenére is, hogy Kolozsváron pl... jó formán diploma sincs még a kezedben és azonnal munkád van és minden kezdő ha 8 órában dolgozik akkor biztosan meg kapja a 250,000 nettót.
Néha fáj a szívem ha azt látom, hogy szép, csinos okos lányok valahol külföldön gürcölnek keményen azért a pénzért amit itt játszva meg kereshetnek. Sőt akár ha jobban elterjedne lányok körében is ez a szakma, növelhetné a gyerek vállalási kedvet, mivel otthonról is végezhető és sok cég megengedi ezt. :)
Én azt vettem észre hogy lányként nem hogy nem nehezebb, hanem kifejezetten egyszerűbb is.
Egyetemen akár sorban állnak hogy segíthessenek neked. Ha fiú vagy akkor is segít kb. bárki ha megkéred, de azért más a lelkesedési szint.
Munkahelyen csak azért sehova nem fognak felvenni mert nő vagy, de jó pont, minden főnök szeretné ha több nő dolgozna náluk.
Ha már felvettek is kedvesebbek és elnézőbbek ha hibázol.
Sajnos egy jó női programozóval sem találkoztam még, de ennek ellenére könnyen el tudnak helyezkedni és jó fizut kapnak. Talán annyi hátránnyal indulsz hogy mások se nagyon találkoztak még jó női programozóval, ezért rólad sem fogják első ránézésre azt feltételezni hogy jó vagy.
Ha nagyon le kell egyszerűsíteni kezdőként inkább lennék egy huszonéves jópofa csaj mint egy ragyás kocka, viszont komolyabb állásoknál szerintem továbbra is a "sztereotipikus mérnök" megjelenés a nyerő (azaz férfi). De igazából mindenhol leszarják hogy nézel ki. Ha nagyon rugózni akarsz a férfi-nő dolgon akkor viszont én így látom.
#13:
"
Egyetemen akár sorban állnak hogy segíthessenek neked. Ha fiú vagy akkor is segít kb. bárki ha megkéred, de azért más a lelkesedési szint.
...
Ha már felvettek is kedvesebbek és elnézőbbek ha hibázol.
Sajnos egy jó női programozóval sem találkoztam még, de ennek ellenére könnyen el tudnak helyezkedni és jó fizut kapnak. Talán annyi hátránnyal indulsz hogy mások se nagyon találkoztak még jó női programozóval, ezért rólad sem fogják első ránézésre azt feltételezni hogy jó vagy.
"
Nos ezzel a fenti szöveggel le is írtál pro-kontra mindent:
1.: Mivel nő, így sorban állnak, hogy segítsenek neki.
2.: Mivel nő, ezért elnézőbbek, ha hibázol.
A fenti kettő pont elég is ahhoz, hogy miért nem vesznek komolyan egy nőt, ugyanis eltereli a figyelmet a lényegről és hátráltatja a munkát... :-)
Ez nem azt jelenti, hogy a nők buták bármihez is, csaképpen a 95%-ékuk a nyavajgáson kívül máshoz nem igazán ért, persze a pénzt szeretnék a semmiért.
3.: "Sajnos egy jó női programozóval sem találkoztam még, de..."
Tehát elvonják a figyelmet, hátráltatják a munkát, elnézik nekik ha hibáznak, ráadásul még nem is jók a programozásban... :-)
Kell ennél több magyarázat? #13-as barátunk leírt mindent egyben!
(Az "okosabb nők" már rájöttek, hogy amíg szépek, addig bármelyik SexChat-en 1 hónap alatt 6 000 000 Ft-ot is kereshetnek a sok farokverő segítségével :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!