Ti ismertek lány programozókat?
Lány vagyok és nagyon érdekel a programozás, programozóként is szeretnék elhelyezkedni.
Lány is lehet programozó?
Ismertek lány programozókat?
Szerintetek melyik programozási nyelvet érdemes elsőként megtanulni?
Írjátok le a tapasztalaitokat légyszíves, tanácsot is elfogadok.
Válaszokat előre is köszi. Hülyeségeket kérlek ne írjatok.
Igen, elég sokan jelentkeznek egyetemre lányok is infó szakra, kifejezetten gazdinfó ami nagyon népszerű lett idén, illetve mérnökinfó.
Így a szakról ismerek több lányt is természetesen.
Egyetemeken C++, Java, C# szokott a megtöbbször menni. Ha neki állsz, elég nehéz nyelvek, de egyetemen jól fog jönni a stabil alap.
"Ti ismertek lány programozókat?"
Ismerünk.
"Lány is lehet programozó?"
Lehet. Miért ne lehetne?
Ez a 2010-es évek egyik hamiskás slágerpropagandája (a #meetoo után), hogy "jajj, a lányokat annyi, de annyi dolog tántorítja el a programozói pályától, pedig milyen nagy programozóhiány van a világban, úgyhogy a lányokat külön kell tanítani programozni, meg keressünk a cégnek néhányat - csak hogy meglegyen a kvóta!". Bárkiből lehet programozó, csak elhatározás kérdése.
"Szerintetek melyik programozási nyelvet érdemes elsőként megtanulni?"
Ha még általános-/középiskolás vagy, ráérsz. Így kezdhetsz akár Logo-val/Scratch-el is vagy Pythonnal/Pascallal is - ezek a nyelvek nem annyira ijesztőek első látásra és sok tananyag elérhető hozzájuk.
Mire munkába állsz úgy is megtanulsz egy csomó nyelvet, metodikát.
Kolozsváron már van több olyan cég ahol eléri a 30% a csajok száma.
Budapesten milyen az arány? :D
nekem van női kollégám, meg volt pár lány osztálytársam akik szintén végeztek ilyen téren szakmát, nem tudom ők ebben dolgoznak e
lányként is lehetsz programozó
milyen terület érdekel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!