Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók! Szerintetek se...

Programozók! Szerintetek se való egy lany erre a munkára?

Figyelt kérdés
Fél eve tanulom és nekem nagyon tetszik. Magantanarhoz jarok, ő azt mondta hogy felejtsem is el a programozó alapszakokat, okj-re menjek vagy foszkra, jó programozó "szakmunkás" lesz belőlem ha nagyon erőltetem. Ez csak szerintem rettentően sértő? Fel se merte rendesen a tudásom! :(
2018. febr. 21. 09:09
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Hozza amugy csak par hete jarok, elotte magamtol tanultam.
2018. febr. 21. 09:10
 2/25 A kérdező kommentje:
A csalodasaidat neitt eld ki XD
2018. febr. 21. 09:26
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

mèrt ne?? ez egy szellemi munka nem pedig fizikai, itt a logika, a gondolkodás, a figyelem kerül előtérbe :)

és szerintem a lányok jobban is tudnak figyelni mint a pasik :D

fizikai munkára nem igazán valók a nők, szerintem ezzel eggyet érthetünk, de ilyen munkára mért ne?? ha szereted és érted is akkor csináld, ne add fel senki véleménye miatt, itt a tudás számít csak :)

2018. febr. 21. 09:32
 4/25 anonim ***** válasza:
84%

A programozók között nagyon nagy túlsúlyban vannak a férfiak. Ez főként azért van, mert a programozáshoz reál beállítottság kell, a nők között pedig a humán beállítottságúak vannak többségben.

Továbbá, bár nagyon sok nő jól ért a számítógéphez, ők inkább a kreatív, vizuális oldalát fogják meg: grafikusok, arculattervezők, stb lesznek. A programozáshoz egy másfajta szemlélet kell, valahogy ezt csak kevés nő tudja élvezni, anélkül pedig nem érdemes csinálni.

Ettől függetlenül aki azt mondja, hogy egy nő alkalmatlan programozónak, azt pofán verném egy téglával! Csapatmunkában a nők még jobban is tudnak dolgozni, mert míg egy férfi programozó belebújik a kódba és elvész benne, addig egy nő többfelé is tud figyelni.

Szóval: ha szereted a programozást, akkor csak előre! Én valamilyen egyetemet javasolnék, mert elhelyezkedésnél általában kell a diploma.

Ja, egyébként ahova én jártam PTI szakra, 15 emberből az egyszem lány volt az egyik legjobban teljesítő hallgató. Míg a 15-ből 11 lemaradt ő végig csinálta normál időben.

2018. febr. 21. 09:37
 5/25 A kérdező kommentje:
Lehet kicsit félreérthető volt amit irtam, a tanar lenézően mondta a fizikai szakmunkast.. :D amit mondasz viszont biztato, köszönöm szépen:)
2018. febr. 21. 09:37
 6/25 anonim ***** válasza:
Ha érted amit csinálsz,és szereted is, akkor hajrá! Szerintem is a nők jók lehetnek ebben!
2018. febr. 21. 09:42
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

De való.

Szerintem nem azért vannak többségben a férfiak, mert egy nő nem tudná megcsinálni. Inkább azért, mert a nőket kevésbé érdekli.

Egyébként sokak szerint nagyon rossz egyetemen az oktatás, és munka közben vagy egy-egy jó tanfolyammal sokkal jobb tudást meg lehet szerezni, olyat, aminek van is köze az élethez, ahhoz, hogy mire is van szükség.

De persze tanulj, legyen diplomád, és legyél ilyen érdeklődő továbbra is, hogy ha suliban nem is lesz olyan jó az oktatás, de akkor magadtól majd megtanulod azt, amire éppen szükség van a piacon.

2018. febr. 21. 09:49
 8/25 anonim ***** válasza:

Az, hogy mi a nemed teljesen mindegy. Nem lehet így általánosítani és kizárni egy egész nemet :D.

Persze sokan tényleg nem valóak a szakmába, de ezt nem a nemed fogja eldönteni.

Pl.: Még egyetemen volt egy lány, aki első órán felállt és hangosan elmondta, hogy ő azért van ott, mert meg akarja mutatni, hogy a nők is képesek ugyan arra mint a férfiak.

Kibukott első félévben xD és nem azért mert lány volt, csak szimplán semmit sem értett a dolgokhoz és nagyon nem is érdekelte a programozás.

2018. febr. 21. 10:26
 9/25 anonim ***** válasza:
30%
9#-10# Vagyok. Lehet a matek-fizika kombó miatt bukott ki, de nem ez a lényeg :D Ez egy jó 3. wave feminist történet.
2018. febr. 21. 10:27
 10/25 anonim ***** válasza:
85%

A 70-80-as években az amerikai programozók 30-40%-a nő volt. Menő, szexi dolognak számított kódolni. És most? A 10 százalékot sem éri el. Butábbak, tehetségtelenebbek lettek a lányok? Egy fenét, csak betagozódtak a társadalmi elvárásokba és nemi sztereotípiákba.

Pedig nagy szükség lenne rájuk, nem csak mint munkás kézre, hanem a jelenleg uralkodó gondolkodás és trendek megváltoztatóira is. A mi cégünknél is volt egy beragadt project, amit egy 20 éves kezdő csaj oldott meg pár óra alatt, egyszerűen azért, mert teljesen más oldaláról közelítette meg a problémát, mint a férfi kollégái. Azok meg csak fogták a fejüket, hogy "erre hogyhogy nem gondoltunk?".

Szóval ne hagyd magad, a legnagyobb munkád nem a tanulással lesz, hanem az önbizalmaddal és önmagad elfogadtatásával. Hál' istennek, ez egy olyan szakma, ahol ha jó vagy, azt senki sem tudja letagadni vagy lekicsinyelni- ott a feladat, le van programozva, működik, és kész.

2018. febr. 21. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!