Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozók! Szerintetek se...

Programozók! Szerintetek se való egy lany erre a munkára?

Figyelt kérdés
Fél eve tanulom és nekem nagyon tetszik. Magantanarhoz jarok, ő azt mondta hogy felejtsem is el a programozó alapszakokat, okj-re menjek vagy foszkra, jó programozó "szakmunkás" lesz belőlem ha nagyon erőltetem. Ez csak szerintem rettentően sértő? Fel se merte rendesen a tudásom! :(
2018. febr. 21. 09:09
1 2 3
 21/25 tabaki ***** válasza:
Ha kíváncsi vagy a szakképzések megítélése, akkor érdemes még böngészgetned ez a rovatot, mert sokszor esett már szó róluk, de összefoglalva: Eddig még jót nem olvastam velük kapcsolatban. Valami hasznuk nyilván van, ha már működnek, ám az itteni válaszolók általában azoknak sem ajánlják őket, akik bármiféle kreatív elképzelés híján, csak a jól fizetett szakmunkát remélik tőlük. Ennek alapján a tanárod, okkal, vagy anélkül, de bizony, leminősített a javaslatával, érthető, ha bántónak érezted. Ha meg a női programozók helyzete is érdekel, azzal kapcsolatban is volt már néhány kérdés, amelyekből az derült ki, hogy sokkal kevesebben vannak, mint a férfiak, de semmi szokatlan nincs a létezésükben, sőt van, aki kiválóan teljesít, esetenként éppen, hogy besegíthet az eltérő megközelítésük. Olyan is hozzászólt, aki háromgyerekes anyukaként is jól elboldogul a szakmában, amiből én laikusként azt a következtetést vonom le, hogy semmi antagonizmus nincs a rád mért ivari szerep és a vágyaid között. Egyébként a vagány csajok már sok hagyományos férfiszakmában bizonyítottak, úgyhogy az efféle érdeklődést legföljebb a lomhán mozduló közhelyes gondolkodás láttatja szokatlannak némelyekkel, ez meg kivált olyan terület, ahol a teljesítmény önmagáért beszél. Egy jó algoritmusból a legférfisovinisztább megrendelő sem fogja kiszagolni, hogy éppen a te körömlakkos praclid verte a billentyűket. Kalandra fel!
2018. febr. 22. 11:51
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Keress másik tanárt!
2018. febr. 22. 12:06
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Keress másik tanárt.

Most komolyan te egy picit is elgondolkodtál azon, hogy a jövődet arra tedd fel, amit egy szinte idegen mond neked?

Nem arra amit te gondolsz?

2018. febr. 24. 11:10
 24/25 anonim ***** válasza:
Léteznek általánosítások (tipikus férfi munka, női munka stb.), tények is vannak (pl. egy mérnöki vagy informatikus pályán többségben vannak a férfiak), de ez nem jelenti azt, hogy egy nő ne tudná jól csinálni ezeket. Mindig egyénekben kell gondolkodni, ha egy konkrét nő jól érti a programozást, akkor legyen programozó, teljesen mindegy, hogy milyen sztereotípia van az emberek fejében. Mindig mindenre van példa és ellenpélda is, a világ nem fekete-fehér.
2018. febr. 25. 10:52
 25/25 anonim ***** válasza:
8%

Ezek ilyen folyamatos szélmalomharcok. Mint amikor cigány vagy úgy első ránézésre, meg másodikra is. Olyankor ugye kb úgy maradsz eszednél, hogy hozzászoksz, hogy a csökkentek minden hülye kis lopás után téged vesznek elő először, tökmindegy is, hányszor bizonyosodott be, hogy eszed ágában nincs ilyesmi. Persze néha elszakad a cérna, és akkor hülye agresszív véred előtör, mindegy is, hány hónapig-évig bírtad cérnával a nap mint nap újult erővel megalázgató, mosolygós jóbarátok csodás humorát, vagy mit.

Ugyanez van, ha lány vagy matek pályán. Teljesen mindegy, mit teszel le az asztalra, lesz egy elég széles kör, akiknek mintha külön immunrendszerük lenne ilyesmire. Kivétel persze ha ötletet kell lopni, de akkor is az van, hogy onnantól az övé, a tied hogy is lehetne?

Ez hatalom a kezedben: mire kikeveredsz a kezdeti nehézségekből már abban a szűk körben leszel, akik valóban elismernek, és legtöbbjükben igazán meg lehet bízni, mert nyilvánvalóan nem hisznek a trükközésben, inkább amolyan valódi tudósok: abban hisznek, ami tény. És ezzel el is árultam a legnagyobb nyílt titkot: minél nagyobb elmék közt mozogsz, annál valószínűbb, hogy a valódi teljesítményedért kapod azt a több-kevesebb elismerést, amit kapsz tőlük.

2018. febr. 26. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!